Instellingen

Dekker is niet te benijden na prachtgoal: 'Ik kan nu niet genieten'

Dekker: "Mooie goal, maar ik kan niet genieten"
Dekker: "Mooie goal, maar ik kan niet genieten" © Omroep Gelderland

DOETINCHEM - Rick Dekker baalde enorm van het gelijkspel thuis tegen Jong FC Utrecht. "Je verliest twee punten. Als je wat wil, moet je deze wedstrijden winnen."

De middenvelder, bezig aan zijn tweede seizoen bij De Graafschap, scoorde in de laatste minuten van de eerste helft de 1-0. Hij volleerde de bal prachtig in de hoek. "Het is pas mijn derde op het hoogste niveau. Het licht ging zelfs even uit met juichen. Ja, het was zeker een mooie goal, maar ik had hier nu veel liever gestaan met de drie punten. Dat had natuurlijk ook gemoeten. Dit is doodzonde. Ik kan er nu niet van genieten dat ik scoor."

Dekker was zichtbaar aangeslagen. De 1-2 vlak voor tijd leek het duel te beslissen in het voordeel van Jong FC Utrecht. Daarna zette De Graafschap nog aan voor een opportunistisch slotoffensief. De eerste vier kansen gingen er niet in, maar Philip Brittijn uit Winterswijk scoorde uiteindelijk nog wel.

"Het doet toch pijn. Ook al zeg jij dat er ontlading was bij het publiek. Bij ons was het stil in de kleedkamer. Iedereen is er doodziek van. Wij willen bovenin spelen, dan mag je dit niet zo weggeven. We verliezen twee punten."

Trainer Robbemond deelde die mening. "Het is ontzettend teleurstellend. Je krijgt uiteindelijk wel acht of negen uitgespeelde kansen nog. Dit had niet gemogen. Het voelt als een nederlaag."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!