Instellingen

Achterhoeker Brittijn sleept nog punt uit het vuur voor De Graafschap

Op de valreep pakte De Graafschap nog een punt tegen Jong FC Utrecht.
Op de valreep pakte De Graafschap nog een punt tegen Jong FC Utrecht. © BSRAgency/OrangePictures

DOETINCHEM - De Graafschap heeft vrijdagavond averij opgelopen tegen Jong FC Utrecht (2-2). In een tumultueuze slotfase knokte De Graafschap zich in de laatste seconden van de blessuretijd nog naast Jong FC Utrecht. Philip Brittijn uit Winterswijk zorgde daarmee voor opluchting na een vrij moeizaam duel.

Zo kreeg het sterke optreden tegen Excelsior van vorige week allesbehalve een passend vervolg op de goed gevulde Vijverberg. De Graafschap verzuimde te klimmen naar de top drie van de ranglijst. Het talententeam van trainer Darije Kalezic schudde de aanval van de Superboeren af en blijft keurig meestrijden bovenin.

Rick Dekker baalde enorm, ondanks zijn prachtige volley

De Graafschap, met een ongewijzigd elftal, pakte vrij snel het initiatief tegen het stugge Utrecht. Dat leidde tot een aantal dreigende momenten. Korte schoot over, Fortes kopte op de lat. Af en toe kwamen de Domstedelingen er gevaarlijk uit, maar De Graafschap controleerde de wedstrijd. Zonder groots te spelen kwam de ploeg van Robbemond vijf minuten voor rust op voorsprong. Joey Konings legde klaar voor Rick Dekker die met een volley schitterend raak schoot.

Domper na rust

In de tweede helft moest De Graafschap al snel een fikse domper incasseren. Fortes werkte de bal ongelukkig achter zijn eigen keeper. Jong FC Utrecht had in het eerste kwartier niets te vrezen van de Superboeren. Precies op het uur was De Graafschap wel dichtbij een nieuwe voorsprong. Roland Baas zette voor en Konings kopte. Maar De Keijzer bracht knap redding.

Robbemond gokte vervolgens op de eigen jeugd toen De Graafschap op een dood spoor leek te zitten. Hij haalde Konings en Acheffay naar de kant en gaf de talenten Devin Haen en Philip Britijn speeltijd. De twee rasechte Achterhoekers moesten voor een ommkeer zorgen. De Graafschap drong wel aan, maar kreeg FC Utrecht nog niet serieus aan het wankelen. Korte zag een poging nog niet verijdeld worden.

Kunst en vliegwerk

Korte en Lieftink gingen er tien minuten voor tijd ook af. Neghli en Opoku waren hun vervangers. De Graafschap drong met het fanatieke publiek achter het elftal, opnieuw aan. Dat leidde ook weer tot kansen, maar een tweede goal zat er niet in. Steker nog, in de slotfase bepaalde invaller Sanches Fernandes in een counter de eindstand op 2-1 voor Jong FC Utrecht toen De Graafschap alle risico's nam. In de extra tijd waren er opnieuw kansen op de 2-2, maar die viel niet. Met kunst en vliegwerk bleef Utrecht overeind. In de laatste minuut schoot Lelieveld alsnog bijna raak, maar ook nu stond de doelman in de weg.

Tot de laatste seconden van blessuretijd. De bal kwam voor de voeten van Brittijn en die twijfelde geen moment. De Winterswijker schoot De Graafschap zo toch nog naar een zwaarbevochten gelijkspel. De opluchting op De Vijverberg was groot.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!