Sport

NEC kijkt uit naar Feyenoord: 'De Kuip is echt vet'

NIJMEGEN - Jordy Bruijn had de afgelopen week flink last van zijn enkel. Daarom stond hij ook niet in de basis bij NEC in de met 3-0 verloren wedstrijd tegen FC Utrecht.
Tegen Feyenoord is hij er waarschijnlijk wel weer bij. "Ik had last van mijn enkel. Ik was er doorheen gegaan. Het was stijf en ik had wat pijn. Maar het gaat zeker beter. We moeten morgenochtend kijken hoe ik wakker word. Dat hebben we de afgelopen week steeds gedaan en daarop gebaseerd wat ik zou doen en hoe lang."
NEC niet op volle sterkte naar De Kuip
En dan zou Bruijn eindelijk weer eens op het middenveld kunnen spelen in plaats van linksbuiten. "Ja, dat is wel mijn lievelingspositie. Wie weet kan ik het daar nu laten zien. Ik vind wel dat we het aardig doen dit seizoen. We hebben al heel wat punten bij elkaar gesprokkeld en staan vrij hoog op de ranglijst. Als we hier eindigen, mogen we heel tevreden zijn."

Pijntjes bij NEC

Trainer Rogier Meijer heeft andere zorgen, want Mikkel Duelund is niet fit en veel spelers kampen met pijntjes. "Mikkel kon nu nog niet veel beter lopen dan woensdagavond, toen hij eruit ging. Ik denk dat dat een moeilijk verhaal wordt. Dirk Proper heeft zijn eerste training weer meegedaan en het ziet er nu goed uit. En er zijn veel pijntjes, dat is normaal zo na een wedstrijd. Maar als je een volle Kuip in stapt, dan zijn die pijntjes redelijk snel verdwenen."
Voor veel spelers wordt het een nieuwe ervaring, een volle Kuip. "Dat geldt ook voor een aantal Feyenoord-spelers. Een geweldig voetbalstadion, zeker als het een avondwedstrijd is en volle bak. Dat is iets speciaals en daar moeten we ook van genieten. Dat werkt het beste als je ook een goed resultaat haalt. Daarom moeten we met elkaar compact moeten verdedigen en degelijk zijn als de wedstrijden hiervoor. Momenten en kansen komen er altijd, ook bij Feyenoord. Daar moeten we scherp in zijn."
Rogier Meijer op de bank bij NEC
Rogier Meijer op de bank bij NEC © Omroep Gelderland
"Dit is een ander Feyenoord dan de laatste twee jaar. Veel meer dynamiek, veel meer druk vooruit. Dat is mooi om te zien. We moeten durven, risico nemen en soms de diepe bal proberen. Ik denk dat we beter voorbereid zijn dan bij Ajax-uit."
Jordy Bruijn speelde al ooit met Heerenveen in een volle Kuip. "De Kuip is echt vet. Toen was het ook helemaal vol en morgen ook. Het zal een leuke sfeer zijn. Het zou knap zijn als we ze helemaal stil krijgen. We hebben een plan gemaakt, hopelijk levert dat één of meer punten op."