Instellingen

NEC zonder Duelund tegen Feyenoord, Proper terug in de selectie

Mikkel Duelund heeft een voetblessure
Mikkel Duelund heeft een voetblessure © Omroep Gelderland

NIJMEGEN - NEC speelde vier wedstrijden in dezelfde opstelling en bleef ongeslagen. Afgelopen woensdag waren er noodgedwongen mutaties en volgde er een nederlaag tegen FC Utrecht.

En tegen Feyenoord kan de succesformatie ook niet worden ingezet. Mikkel Duelund is geblesseerd en Dirk Proper begint waarschijnlijk op de bank. Proper miste ook al het duel tegen Utrecht en Duelund viel in die wedstrijd kort na rust uit met een voetblessure. Edgar Barreto en Jordy Bruijn lijken de logische vervangers.

NEC niet op volle sterkte naar De Kuip

Het zou ook kunnen dat trainer Rogier Meijer teruggrijpt naar een 5-3-2 systeem met Barreto centraal achterin. De langdurig geblesseerde Rens van Eijden en Mathias De Wolf zijn er ook niet bij.

Dirk Proper (rechts) is weer fit, Magnus Mattsson begint in de basis
Dirk Proper (rechts) is weer fit, Magnus Mattsson begint in de basis © Omroep Gelderland

De laatste keer dat NEC in de Kuip speelde, werd met 4-0 verloren. Het beste resultaat van NEC dateert uit 2008, toen Feyenoord in eigen huis met 2-0 werd verslagen. De Rotterdammers zijn dit seizoen goed bezig en staan vierde, maar met slechts één verliespunt minder dan koploper Ajax.

Vermoedelijke opstelling: Branderhorst; van Rooij, Marquez, Barreto, Odenthal, El Karouani; Schöne, Mattsson, Bruijn; Okita, Tavsan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!