Sport

De Graafschap kan fraaie stap zetten naar top drie

De Graafschap zal vrijdag weer ondersteund worden door een volle Spinnekop
De Graafschap zal vrijdag weer ondersteund worden door een volle Spinnekop © Omroep Gelderland
DOETINCHEM - De Graafschap zakte na twee nederlagen op rij weg, maar herpakte zich tegen Excelsior. De concurrentie staat dicht bij elkaar. Vrijdag stuit de ploeg van Robbemond op Jong FC Utrecht.
Die ploeg neemt verrassend de tweede plaats in op de ranglijst, één punt achter Jong AZ. De Graafschap heeft twee punten minder dan de tegenstander van vrijdag en is momenteel de nummer zes in de eerste divisie.
Omdat alle beoogde promotiekandidaten opvallend veel punten morssen, kan De Graafschap tegen Jong FC Utrecht uitstekende zaken doen bij een overwinning. Het talententeam uit de Domstad wordt getraind door Darije Kalezic, voormalig trainer van de club uit Doetinchem. Jong FC Utrecht won de laatste vier duels op rij.

Schuurman weer in basis

Trainer Robbemond stuurt vrijwel zeker hetzelfde elftal het veld op als vorige week. Jesse Schuurman heeft een aantal dagen niet voluit kunnen trainen vanwege knieklachten, maar de verwachting is dat de inwoner van Bemmel net als tegen Excelsior een basisplaats heeft. "Hij deed het prima en Jesse heeft vandaag alles weer kunnen doen", had ook Robbemond gezien.
Johnatan Opoku is nog altijd niet topfit na een hoofdblessure (bal in het gezicht) die hij opliep tegen Jong AZ. De Graafschap zal daarom waarschijnlijk starten met hetzelfde middenveld, Lieftink, Dekker en Schuurman. "Die laatste twee kunnen ook prima samen spelen." Opoku maakt wel weer onderdeel uit van de selectie.
Ted van de Pavert (gebroken jukbeen) en de langdurig uitgeschakelde Danny Verbeek ontbreken. Op zijn plaats start opnieuw Hicham Acheffay die met flitsen indruk maakte tegen Excelsior.

Corona

Danzell Gravenberch zit niet bij de selectie vanwege een corona geval in de familie. Hij zit in thuisquarantaine. De spits is tot nu toe invaller bij De Graafschap, omdat de voorkeur uitgaat naar Joey Konings.
Vermoedelijke opstelling: Jurjus, Lelieveld, Van Heertum, Fortes, Baas; Dekker, Schuurman, Lieftink; Acheffay, Konings en Korte.