Sport

Meijer tilt niet te zwaar aan nederlaag NEC

NEC-trainer Rogier Meijer
NEC-trainer Rogier Meijer © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - NEC kreeg een lesje in rendement van FC Utrecht, dat met 3-0 won in De Goffert. Trainer Rogier Meijer zag waar de verschillen lagen tussen de beide ploegen.
"De uitslag doet niet helemaal recht aan het spelbeeld. Zij zijn met de momenten die ze hebben gehad bij een standaardsituatie en in de omschakeling efficiënter geweest", analyseerde de trainer. "En dan staat er 0-3 op het bord."
NEC met 3-0 onderuit tegen Utrecht
NEC had zelf niet veel kansen. "In fases waren we bovenliggend, alleen Tavsan en Barreto voor de rust. Dan moet je het hebben van individuele acties en moet het goed vallen, anders blijft het gevaar van een counter er altijd inzitten. En dat was ook zichtbaar."
Aanvoerder Edgar Barreto zag ook waar het mis ging. "Wij benutten de kansen niet en zij wel. Het was moeilijk, dit is ook een goede tegenstander. We hebben we hard voor gewerkt, daar lag het niet aan. Ik heb geprobeerd om de ploeg te helpen. Het was mijn eerste keer negentig minuten, dat ging op zich goed. Maar ik had wel willen winnen natuurlijk."
Aanvoerder Edgar Barreto van NEC.
Aanvoerder Edgar Barreto van NEC. © Omroep Gelderland
Meijer maakt er geen halszaak van. "Ik til hier niet te zwaar aan. Maar we moeten wel leren van deze momenten, want daar worden eredivisiewedstrijden op beslist. Ik kan ze verder niets verwijten in de manier van spelen en arbeid leveren. Dit hoort in ons proces om van te leren."