Sport

Erehaag voor uitvaart coureur Boet van Dulmen

Het afscheid van Boet van Dulmen vindt in besloten kring plaats.
Het afscheid van Boet van Dulmen vindt in besloten kring plaats. © ANP
AMMERZODEN - De uitvaart van motorracer Boet van Dulmen is vrijdag in besloten kring in 'zijn' Ammerzoden. De avond ervoor is er wel gelegenheid om afscheid te nemen van 'Den Boet'. Op de dag van de uitvaart wordt de mogelijkheid geboden om een erehaag van motoren te maken.
Van Dulmen overleed vorige week door een verkeersongeval. Van Dulmen streed in de jaren zeventig en tachtig mee in de internationale top van het motorracen. Hij woonde zijn hele leven in Ammerzoden, waar hij de grote lokale held was.
Op donderdagavond 23 september wordt hij geëerd met een 'walk by'. Tussen 19.00 en 20.30 uur is er dan voor geïnteresseerden de mogelijkheid om afscheid te nemen. Dat kan in de Weesboom aan de Voorstraat 17 in Ammerzoden.

Erehaag

De afscheidsdienst vindt vrijdagochtend in besloten kring plaats. Voorafgaand aan deze dienst rijdt de rouwauto om 10.15 uur onder begeleiding van het boerenkapel vanaf de Weesboom richting het borstbeeld van Van Dulmen in Ammerzoden. Op de route tussen het beeld en de kerk kunnen liefhebbers een erehaag van motoren vormen.
De familie hecht waarde aan privacy en verzoekt iedereen dit te respecteren.

Zie ook: