Instellingen

Arnhemmer Pröpper doet Vitesse pijn: 'Speciaal om in deze wedstrijd te scoren'

Robin Pröpper na zijn tweede goal tegen Vitesse.
Robin Pröpper na zijn tweede goal tegen Vitesse. © BSRAgency/Orange Pictures
ARNHEM - Vitesse ging zondagmiddag hard onderuit tegen FC Twente: 1-4. De grote man aan Enschedese zijde was uitgerekend Arnhemmer Robin Pröpper, de verdediger maakte twee doelpunten tegen de club uit 'zijn' stad.
Met die goals deed hij een hoop stadsgenoten pijn. "Dat is niet leuk uiteraard. Maar voor mij is het wel fijn om hier terug te komen en de punten mee te nemen uit Arnhem."
Dat deed hij dan uitgerekend op de dag dat Vitesse stilstond bij de Airborne-operatie in 1944, de slag om Arnhem. "Je weet wat voor beladen duel dit is voor Arnhem en omgeving. De Airborne, ik ken het helemaal uiteraard. Dan is het speciaal om deze wedstrijd te spelen en dat je dan in deze wedstrijd mag scoren, maakt het dan wel extra leuk", vertelt de verdediger.

'Voorlopig blijf ik achterin'

Scoren doet Pröpper sowieso al veel de laatste weken. Als centrale verdediger heeft hij nu al vier doelpunten gemaakt. Moet hij nog wel achterin blijven? "Voorlopig nog wel. Als je mijn statistieken bekijkt is het wel logisch dat ik centrale verdediger ben hoor. Dat ze nu zo goed vallen is ook wel gelukkig hoor. Dit moeten ze niet elke week van mij verwachten."
Hij maakte er nu twee met zijn linkerbeen en twee met het hoofd. "Nou, dan weet je wat er de volgende wedstrijd gaat gebeuren", lacht de jongste van de voetballende Pröppers.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!