Instellingen

Rasmussen zegt 'sorry' tegen fans na afgang in Airborneduel

Jacob Rasmussen na Vitesse-FC Twente.
Jacob Rasmussen na Vitesse-FC Twente. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Vitesse is zondagmiddag afgeslacht door FC Twente, 1-4 werd het in GelreDome bij de traditionele Airborne-wedstrijd. De Arnhemse club was slordig en er werd gewoon als makke schapen verdedigd. Verdediger Jacob Rasmussen biedt daarvoor zijn verontschuldigingen aan bij de fans.
Het was de terugkeer voor de sterke Deense verdediger in de basis, maar hij had ongetwijfeld op iets beters gehoopt van deze terugkeer. "Ja, ik had er wel een ander idee van. Ik heb medelijden met onszelf en met de fans. Er hing namelijk zo'n goede sfeer in het stadion en dan doen we het gewoon niet goed genoeg vandaag. Als je 0-2 achter staat bij rust, dan doe je echt iets verkeerd. Wat dat is? Dat is echt lastig aan te geven. Maar ik kan alleen maar sorry zeggen en dat we het echt beter moeten gaan doen", stelt Rasmussen.
Bekijk hier de reacties van Thomas Letsch en Jacob Rasmussen.
Reacties na FC Twente-Vitesse

Het regent tegengoals

Waar Rasmussen de vinger niet echt op de zere plek kan leggen, doet zijn trainer dat wel. Hij wijst meerdere problemen aan. "Als eerste denk ik namelijk dat Twente niet veel beter was dan ons. Wij hadden meer schoten op doel en meer balbezit. Maar het gaat om het maken van doelpunten en het voorkomen daarvan. Vooral dat laatste gaat niet goed."
Het regent namelijk tegengoals bij Vitesse. Tegen Ajax kregen de Arnhemmers er 5 tegen, tegen Willem II maar liefst drie en vandaag tegen FC Twent ook veel. "Dat is het belangrijkste punt waar we aan moeten werken. Het is absoluut een probleem. Dit is verschrikkelijk", stelt de trainer.
Ook de Deense verdediger sluit zich daarbij aan. "Het is niet acceptabel hoeveel goals wij tegen krijgen. Vorig jaar was dat juist onze kracht, we kregen weinig goals tegen. We spelen niet heel erg anders dan vorig jaar, dus het zit in de details. We moeten de video's maar eens goed gaan bekijken."

Fysiek probleem

Daarnaast wijst de trainer op een fysiek probleem. Elke keer als Vitesse donderdag's Europees speelt, is het weekend daarna slecht. "Het is ook nieuw voor ons deze situatie. Veel teams hebben nu dat ze eerst Europees spelen en dan ook in de competitie moeten presteren. Daar struggelen wij nu mee. We zijn er natuurlijk blij mee dat we Europees spelen, maar we moeten ons wel daarna gaan verbeteren. We moeten ons ontwikkelen in het spelen van meerdere wedstrijden per week. En dat gaan we ook doen ook, ik vertrouw op mijn team dat dit gaat lukken."
Rasmussen wil niet zozeer naar de fysieke status kijken van de spelers. "Wij zijn profs en wij moeten elke drie dagen kunnen spelen. Het probleem ligt ergens anders. Wij maken gewoon heel veel fouten en moeten daar de prijs voor betalen. En dat was vandaag, in deze belangrijke wedstrijd voor Gelderland, een hele harde om te slikken. Wij moeten ons gewoon in de spiegel kijken. Dit was een 'shitperformance'.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!