nieuws

Vitesse afgemaakt door FC Twente in Airbornewedstrijd

ARNHEM - Vitesse heeft zondagmiddag een kansloze nederlaag geleden in eigen GelreDome. Tegen FC Twente werd het 1-4. Onder andere Robin Pröpper en oud-Vitessenaar Ricky van Wolfswinkel zorgden ervoor dat Vitesse de traditionele Airbornewedstrijd verloor.
Bekijk hier de reacties rond de harde nederlaag:
Reacties na FC Twente-Vitesse
Met abeilers, een lied van Ben Saunders en een foto met de (afbeelding van) veteranen begon het sfeertje rond de traditionele Airbornewedstrijd goed.
Vitesse-spelers op foto met Airborne-veteranen.
Vitesse-spelers op foto met Airborne-veteranen. © Omroep Gelderland
Maar daarna was het voor Vitesse snel afgelopen met de goede sfeer. Al na drie minuten kopte uitgerekend Arnhemmer Robin Pröpper raak. De VAR keek nog of de verdediger buitenspel stond bij de vrije trap, maar dat was niet het geval. Vitesse was daarna slordig en erg onrustig. Het leek in niks op wat de ploeg donderdag Europees op de mat legde bij NS Mura.
FC Twente zat overal goed bovenop en hield de druk op Vitesse. Na een half uur spelen kreeg de Arnhemse club wel wat meer ruimte. Er kwamen kansen voor Openda en Tannane, maar beiden konden doelman Lars Unnerstal niet passeren. Vlak voor rust kreeg Vitesse de deksel op de neus toen oud-Vitessespits, en bekerheld in 2017, Ricky van Wolfswinkel een strafschop benutte: 0-2.
Van Wolfswinkel maakt de 0-2.
Van Wolfswinkel maakt de 0-2. © Omroep Gelderland

Ingrijpen

Na de rust dacht trainer Thomas Letsch in te grijpen bij Vitesse. Hij haalde Rasmussen, Tannane en Frederiksen naar de kant. Voor hen kwamen Cornelisse, Gboho en Darfalou.
Maar ook met die spelers in het veld werd het niet veel beter. Het was namelijk Robin Pröpper die weer raak kopte uit een vrije trap, zo werd het 0-3.
Vitesse komt zelfs op 0-3 achter in GelreDome.
Vitesse komt zelfs op 0-3 achter in GelreDome. © Omroep Gelderland
Niet veel later werd het nog erger voor de thuisploeg toen Van Wolfswinkel de bal klaarlegde voor Michel Vlap, die maakte 0-4.

De Vitesse-treffer

Vitesse bleef wel aanvallen en zocht naar een treffer. Die kwam er na een uur spelen dan ook. Wittek gaf een goede voorzet, die werd binnen gekopt door Oussama Darfalou. Maar dat was een doelpunt dat op dat moment niet zoveel hielp.
Vitesse bleef aanvallen, maar echte grote kansen kwamen er niet. De ploeg was onmachtig en FC Twente hield keurig stand. Daarom kon Twente-trainer Ron Jans zelfs Ricky van Wolfswinkel vroegtijdig naar de kant halen. De spits kreeg zowel van het eigen publiek, als het publiek van Vitesse applaus.