Instellingen

Danilho Doekhi wijst Vitesse alweer de weg: 'Ik draag nu meer verantwoordelijkheid'

Danilho Doekhi scoort tegen Mura, Yapi gaat in de achtervolging.
Danilho Doekhi scoort tegen Mura, Yapi gaat in de achtervolging. © Orange Pictures

ARNHEM - Danilho Doekhi was vorig seizoen misschien wel de meest constante speler van Vitesse. Na een blessure is hij nu weer een week helemaal terug met zelfs twee doelpunten. De verdediger kijkt terug en vooruit. "Natuurlijk baal je even flink."

EInd augustus was hij dichtbij een transfer. Dinamo Zagreb wilde Doekhi wel overnemen van Vitesse, maar de overgang ketste op het laatste moment af. "Zonder er diep op in te willen gaan, kan ik zeggen dat het verhaal niet helemaal klopte. Financieel was niet het probleem, maar uiteraard baal je omdat het echt concreet was. Het waren de slotdagen van de transfermarkt."

Doekhi was in de periode dat hij bijna vertrok ook nog eens geblesseerd aan een hamstring, opgelopen in de uitwedstrijd tegen Dundalk FC. "Ik had uiteindelijk niet heel lang nodig om de teleurstelling te verwerken. Het enige wat je kan doen, is nog beter presteren. Je hoofd laten hangen, helpt je niet verder. Ik ben ook nog eens aanvoerder, dat geeft een verantwoordelijkheid vind ik. Je moet gewoon door."

Signaal

De 23-jarige Rotterdammer is inmiddels weer topfit. Hij kopte Vitesse naar de belangrijke 1-0 tegen RKC en knikte ook donderdag in het Europese duel tegen Mura raak. "Dat is inderdaad heerlijk terugkomen", lacht Doekhi. "Bovendien winnen we twee keer. Dat was ook nodig want daarvoor hadden we twee keer met grote cijfers verloren in de competitie. Dit gaf een signaal af."

Timing

Vitesse presteerde vervolgens ook in Maribor uitstekend door met 2-0 te winnen. Doekhi besliste de wedstrijd met een snoeiharde kopbal, weer uit een spelhervatting. "Het kan een wedstrijd openbreken. Ik train er nog wat meer op dan vorig seizoen. Mijn lengte is natuurlijk een voordeel, daar moet je gewoon gebruik van maken. Verder gaat het vooral om timing en sprongkracht. Dat krijgt nu extra aandacht."

Hij is trots aanvoerder te zijn van Vitesse. "Dit is mijn vierde seizoen bij deze club. Het is meer een signaal dat ik in een stijgende lijn zit van mijn carrière. Ik neem het voortouw in het veld. Daarbuiten hoef ik zelf niet steeds aan het woord te zijn. We hebben veel meer ervaren jongens die ook die rol hebben."

Europese gevoel

De komende maanden ligt de focus volledig op Vitesse. "Europese wedstrijden zijn een mooie ervaring. Het reizen naar het buitenland, trainen in het stadion, het hele gevoel. En er komt nog veel meer moois. Op papier is Mura de zwakste tegenstander. Maar je moet het wel eerst doen om daar te winnen", weet Doekhi.

Vanmiddag (16.45 uur) wacht FC Twente alweer. "We hebben maar kort de tijd om weer fris te worden, maar als je wint helpt dat altijd. Het is bovendien een speciale wedstrijd vanwege Airborne. Het zal na onze Europese wedstrijd zeker niet makkelijk worden. Twente zal daar gebruik van willen maken."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!