Instellingen

Fanatieke fans De Graafschap dragen ploeg in tweede helft naar overwinning

De fans speelden een belangrijke rol bij De Graafschap vrijdag tegen Excelsior.
De fans speelden een belangrijke rol bij De Graafschap vrijdag tegen Excelsior. © Orange Pictures

DOETINCHEM - De Graafschap heeft met steun van het fanatieke thuispubliek Excelsior vrijdagavond na rust op de knieën gekregen. De ploeg van Robbemond speelde uiteindelijk zijn beste wedstrijd van het seizoen en won met 3-1.

Toch was er zeker voor rust ook nog wel wat aan te merken op het spel. Excelsior moest het initiatief laten aan de Achterhoekers, maar die kwamen er aanvankelijk nog niet makkelijk doorheen. Wel was De Graafschap dominant en had Excelsior niets in te brengen. Pas na ruim 20 minuten kwam De Graafschap echt los en diende zich op de sfeervolle Vijverberg ineens de ene na de andere kans aan. De beweeglijke en snelle Acheffay stond als vervanger van de lang geblesseerde Verbeek vaak aan de basis van mooie aanvallen.

Opgelegde kansen

Acheffay, opgeleid bij Ajax, liet echter ook twee kansen liggen maar zorgde wel voor de broodnodige creativiteit in het spel van De Graafschap. Fortes was dichtbij met een kopbal die op het nippertje uit de doelmond werd weggehaald en Dekker schoot net naast. De grootste kans was op slag van rust voor Korte die hoog over schoot. Zo verprutste De Graafschap in de eerste helft zeker een handvol opgelegde kansen en bleef het povere Excelsior, toch de nummer twee van de ranglijst, in de wedstrijd.

Omschakelen

Ook in de tweede helft hield De Graafschap de druk erop. Met invaller Brittijn voor Dekker verhoogden de Superboeren het tempo. Al snel kreeg de thuisploeg nu wel loon naar werken. Uit een corner kwam de bal voor de voeten van Van Heertum. De verdediger schoot laag raak. Twee minuten later maakte Excelsior echter gelijk door Azarkan na een fitstende combinatie met Dallinga. De goal viel uit een omschakelmoment, waar De Graafschap door Robbemond nog zo voor was gewaarschuwd. Het was notabene de eerste echte kans voor de Rotterdammers.

Bekijk het interview met Brittijn en Acheffay:

Jonge talenten De Graafschap aan de bak tegen Excelsior

Opluchting

Onder aanvoering van de luidruchtige Spinnenkop tribune herpakte De Graafschap zich echter knap. Lieftink, die steeds beter in vorm komt, vond na balverlies van Excelsior Konings die met een wippertje over de prima keepende Van Gassel het net vond. De opluchting bij Konings, die dit seizoen ook al de nodige kansen had laten liggen, was enorm.

De Vijverberg kon daarna nog een keer juichen toen Lieftink een vrije trap heerlijk binnenschoot (3-1). Daarmee was de wedstrijd beslist. Het energieke De Graafschap boekte na twee nederlagen op rij weer een overwinning en vindt de aansluiting met de subtop van de eerste divisie weer een beetje terug.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!