Instellingen

NEC tijdelijk derde in eredivisie na gelijkspel in saai duel tegen Sparta

Dirk Proper in actie tegen Sparta
Dirk Proper in actie tegen Sparta © Broer van den Boom

ROTTERDAM - NEC staat tijdelijk derde in de eredivisie na een 1-1 gelijkspel uit tegen Sparta. Dat de amusementwaarde op Het Kasteel laag was, zal niemand in Nijmegen deren.

De Nijmegenaren begonnen met dezelfde elf als de laatste drie wedstrijden, waarin de ploeg zeven punten pakte en geen tegengoals incasseerde.

NEC derde na gelijkspel tegen Sparta

Het begin was in evenwicht. NEC controleerde het duel en probeerde naar voren te voetballen. Alleen het creëren van kansen viel niet mee.

Het Kasteel tijdens Sparta-NEC
Het Kasteel tijdens Sparta-NEC © Omroep Gelderland

Jordy Bruijn, die donderdag al uitviel op de training, raakte geblesseerd, maar hij kon toch verder. Langzaam maar zeker kwam NEC dichterbij het Spartaanse doel en na een fraaie combinatie door het centrum rondde Jonathan Okita subtiel af: 0-1.

NEC-spelers vieren de openingstreffer
NEC-spelers vieren de openingstreffer © Omroep Gelderland

Daarna was Sparta de kluts kwijt, maar NEC deed daar te weinig mee. En in de slotfase van de eerste helft drong de thuisclub opeens aan. Osman pegelde op de lat. In de volgende aanval haalde Thy uit. Mattijs Branderhorst kreeg de bal niet onder controle en Mijnans sloeg toe voor de gelijkmaker.

Aangeslagen NEC'ers na de gelijkmaker
Aangeslagen NEC'ers na de gelijkmaker © Omroep Gelderland

Na rust had Sparta de overhand zonder echt kansen af te dwingen. NEC loerde op de counter via Okita. Maar die was vaak eenzaam voorin, omdat Ali Akman volstrekt niet in de wedstrijd zat. Mijnans schoot op doel namens Sparta, maar Branderhorst kon redden. Sparta miste toch ook het vernuft om NEC echt onder druk te zetten. En de Nijmegenaren hadden weinig initiatief meer, zodat het als kijkspel niet boeiend was.

Ivan Marquez is de koploper
Ivan Marquez is de koploper © Omroep Gelderland

Invaller Elayis Tavsan probeerde het met een schot vanaf rechts, maar dat kon doelman Okoye niet verontrusten. De oud-Spartaan had nog wel wat dreiging. Voor de rest vertrouwde NEC vooral op de degelijke defensie, die na rust eigenlijk niks weggaf.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!