Instellingen

Letsch genoot van uitblinker Tannane: 'Zo is hij op zijn best'

Thomas Letsch na Mura-Vitesse.
Thomas Letsch na Mura-Vitesse. © Omroep Gelderland
MARIBOR - Vitesse-trainer Thomas Letsch genoot ook van Oussama Tannane. De middenvelder blonk uit bij Vitesse in de uitwedstrijd tegen NS Mura. Mede door zijn inbreng won Vitesse met 0-2 de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Conference League.
En daar toonde de Duitse trainer zich uiteraard meer dan content mee. "Het was belangrijk voor ons om te starten met een goede wedstrijd en eventueel de winst. We begonnen vandaag ook goed aan het duel en creëerden veel kansen, alleen misten we te veel. Na de 0-1 van Sondre Tronstad zakten we wat in, maar als je over de hele wedstrijd kijkt vind ik dat we verdienden te winnen."
Kijk hier naar hoe Thomas Letsch de eerste wedstrijd heeft ervaren:
Letsch genoot van uitblinker Tannane

"Ik wist niet dat hij een linkervoet had"

Dat vond de maker van de 0-1 ook. "Ik denk dat we goed gestart zijn. Want alle wedstrijden in Europa zijn zwaar." De Noor Tronstad hielp zijn ploeg door de 0-1 te maken, met zijn linkerbeen, na een klutssituatie. "Haha, het was geen briljante goal nee. Maar ik scoor niet veel, dus ik was er blij mee. En dan ook nog eens met mijn linker." Daar moest zijn trainer ook wel om lachen. "Ik wist niet eens dat hij een linkervoet had."
Tronstad vierde zijn treffer vervolgens met de supporters. "Dat was mooi met de fans. Ze zijn dan helemaal hier naartoe gekomen en hielpen ons volledig door de 90 minuten heen. We hebben ze goed gehoord vandaag, dat was echt perfect."

Tannane de uitblinker

Het Arnhemse publiek heeft donderdagavond ook volop kunnen applaudisseren voor Oussama Tannane. De spelmaker mocht weer eens aan de aftrap staan en was de grote uitblinker. Met zijn acties en passes liet hij zijn klasse weer zien. Tot genoegen van zijn coach. "Ik heb van heel veel spelers genoten, ook van Tannane", antwoordt Letsch eerst. Maar dan komt er een uitgebreider antwoord.
"Hij deed het goed. Daarom hebben we hem ook opgesteld. Iedereen weet wat hij kan en dat liet hij vandaag zien. Hij zakte ook regelmatig uit naar de zijkant en begon dan met zijn dribbels naar binnen, dan is hij absoluut op zijn best en dan is hij moeilijk te verdedigen."

'Bovenaan zegt niks'

Vitesse staat door de winst tegen Mura nu bovenaan in de groep, ook omdat Tottenham en Rennes gelijkspeelden. "Maar dat zegt niks. Het heeft geen zin om naar Rennes en Tottenham te kijken, dat zijn Champions League-clubs. Zij hebben andere kwaliteiten. Onze focus gaat nu op de Airborne-wedstrijd tegen Twente", vertelt Letsch.
"En dat is de eerste Airborne-wedstrijd voor mij. Ik kijk daar ontzettend naar uit", besluit Tronstad.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!