Instellingen

Duelund weet dat NEC zonder strijd nergens is

Mikkel Duelund tijdens de training
Mikkel Duelund tijdens de training © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Mikkel Duelund is één van de blikvangers bij sterke serie die NEC heeft neergezet.
De Deen was vooral binnengehaald vanwege zijn voetballende vermogen, maar hij blijkt veel meer in huis te hebben. Duelund kan ook bikkelen als daarom wordt gevraagd.
NEC jaagt tegen Sparta ongewijzigd op derde plaats
"Dat heb ik aan mijn spel toegevoegd. Ik was vroeger altijd het kleinste jongetje van de klas. Maar door mijn blessure heb ik veel spieren gekweekt. Ik ontdekte dat ik naast voetbal ook strijd kon leveren. Dat past ook heel goed bij deze club, want hier moet je strijd leveren. Als niet alle elf spelers strijd leveren, zijn we niks. En dat geldt ook voor onze fans, die willen dat graag van ons zien."
Duelund valt ook op door zijn assists. "Dat is altijd al onderdeel geweest van mijn spel. De laatste wedstrijd heb ik dat te weinig laten zien, we hadden ook moeten winnen in plaats van 0-0 spelen. Het ging niet makkelijk, ondanks dat het elf tegen tien was. Ik was er niet helemaal tevreden over. Maar die assists gaan zeker weer komen en ik ga ook doelpunten maken."
Mikkel Duelund wil snel Nederlands leren
Mikkel Duelund wil snel Nederlands leren © Omroep Gelderland
De Deen voelt zich al goed thuis bij NEC. "Ik hou van Nijmegen en van deze club. Ik kan heel goed overweg met mijn ploeggenoten en de trainers. Het is heel fijn om hier met iedereen te werken. Ik kom uit een hele andere cultuur in Oekraïne. Daar was alles wat harder. Hier is de communicatie binnen de club en de sfeer heel anders, daar maak ik graag deel van uit. Ik moet alleen Nederlands leren. Ik heb les en samen met Magnus Mattsson leren we hier iedere dag. Ik ken de voetbaltermen al. Deens lijkt wel veel op Nederlands, veel dezelfde woorden. En ik ben wel een beetje klaar met Engels spreken, dus leer ik graag een nieuwe taal."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!