Instellingen

Vitesse start overtuigend in Conference League-poule met zege in Slovenië

Tronstad juicht na zijn doelpunt.
Tronstad juicht na zijn doelpunt. © Omroep Gelderland
MARIBOR - Vitesse is de poulefase van de Conference League uitstekend begonnen. In Slovenië werd NS Mura met 2-0 verslagen.
Vitesse begon met Riechedly Bazoer en Oussama Tannane in de basis. En met name Tannane had er zin in. Hij opende met twee fraaie acties achter zijn standbeen langs en daarbij bereikte hij bovendien Nikolai Baden Frederiksen, die net over kopte. Even later was de felle Maxi Wittek dichtbij 0-1 met een venijnige uithaal. En de Duitser schoot ook nog op de vuisten van doelman Obradovic.

Beetje nonchalant

Daarna luwde het offensief en werd Mura ook gevaarlijk. Gorenc kreeg een vrije kopkans, maar de bal ging over. Vitesse was nonchalant, met name Bazoer en zelfs Tannane leden enkele malen onnodig balverlies. Maar na een half uur viel toch de 0-1. Een schot van Sondre Tronstad werd in eerste instantie geblokt, maar hij reageerde snel en schoot de rebound met zijn mindere linkervoet alsnog binnen.
Vitesse-spelers vieren de 0-1
Vitesse-spelers vieren de 0-1 © Omroep Gelderland
De Arnhemmers hielden het initiatief en hadden weinig te duchten van Mura. Tannane had een heerlijke uithaal, waar Obradovic nog net een hand achter kreeg. Frederiksen kwam net te laat voor de rebound. En ook Bazoer schoot van afstand, de bal ging maar net naast. Bij rust leidde Vitesse met 1-0 en dat was zonder meer verdiend.

Tannane op dreef

Na rust had het direct 0-2 kunnen zijn, maar Frederiksen kopte recht op Obradovic. Tannane had weer enkele fraaie dribbels en was louter met overtredingen af te stoppen. Na een schitterende pass van hem gaf Wittek een afgemeten voorzet, maar Obradovic redde knap op de kopbal van Matus Bero. En meteen daarop pegelde Tannane hard op de lat. En Frederiksen deed te weinig met een goede voorzet van Romaric Yapi.

Mura blijft in de wedstrijd

Vitesse verzuimde zichzelf te belonen. Tannane was de absolute uitblinker en de onvermoeibare Wittek speelde eveneens ijzersterk. Maar Yann Gboho kwam nauwelijks in het stuk voor en Nikolai Baden Frederiksen miste de scherpte voor het doel. Daardoor bleven de Slovenen in de wedstrijd en moest Tomas Hajek ingrijpen bij een hachelijke situatie.
Uitblinker Oussama Tannane wordt gewisseld
Uitblinker Oussama Tannane wordt gewisseld © Omroep Gelderland
Trainer Thomas Letsch greep in met drie wissels en verving ook smaakmaker Tannane. De vervanging van Frederiksen en Gboho was niet meer dan logisch. Vitessse kwam meteen daarop dan toch op 0-2. Wittek nam een hoekschop die door aanvoerder Danilho Doekhi werd binnengeknikt.
Vitesse kwam in de slotfase niet meer in de problemen en had alle ruimte om nog meer doelpunten te maken. Oussama Darfalou ging teveel voor eigen succes na geknoei achterin bij Mura. Het enige wat Vitesse zichzelf kon verwijten was dat de score niet hoger opliep. Over de hele wedstrijd was 0-5 geen rare score geweest.

Half miljoen euro

De overwinning betekent dat Vitesse voorlopig volop meedoet om kwalificatie in de poulefase. De volgende wedstrijd is over twee weken in GelreDome thuis tegen het Franse Stade Rennes. En naast het sportieve succes mogen de Arnhemmers ook een half miljoen euro bijschrijven voor deze zege.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!