Sport

Jeffrey Fortes verwacht ommekeer: 'Twee keer op rij verliezen past niet bij De Graafschap'

Fortes weet dat er vrijdag weer eens gewonnen moet worden door De Graafschap
Fortes weet dat er vrijdag weer eens gewonnen moet worden door De Graafschap © Omroep Gelderland
DOETINCHEM - Jeffrey Fortes speelde precies 100 wedstrijden voor Excelsior, de tegenstander van De Graafschap vanavond op De Vijverberg in Doetinchem.
"Ik heb daar drieënhalf jaar gespeeld", vertelt de Rotterdammer. In de winterstop van het seizoen 2016-2017 maakte hij een transfer van FC Dordrecht naar Excelsior. "Een fantastische tijd bij een warme club. Ondanks de degradatie waren er ook veel mooie momenten. Dankzij Excelsior heb ik daarna ook weer een vervolgstap kunnen maken naar Sparta", weet Fortes.
De 32-jarige Fortes ziet de club uit Kralingen klimmen met voorlopig een verrassende tweede plaats. "Ze bouwen gelukkig weer aan het moois, dat is goed om te zien. Excelsior heeft natuurlijk jaren in de eredivisie gespeeld. Het doel was het rechterrijtje bovenin, maar dat is helaas niet gelukt. Ja, ook daar heb ik overal gespeeld. De hele rechterflank, maar ook wel op links. Vanaf het moment dat ik bij FC Den Bosch was, hoorde dat altijd bij mij."

Knagen

Vanavond stuit hij dus op zijn oude werkgever. "We hebben twee keer niet gewonnen. Dat gaat als speler aan je knagen. Twee keer op rij verliezen past eigenlijk niet bij deze club. Ik heb gezegd dat De Graafschap een kampioensploeg is, maar het seizoen is nog ontzettend lang. We moeten niet in paniek raken en ook de goede punten uit de wedstrijd van Jong AZ eruit halen. Die waren er zeker in de tweede helft namelijk ook. Het heeft ons ook niet meegezeten daar", vindt Fortes.
"Je zal in elk geval scherp moeten beginnen. Het lijkt me ook niet zo'n moeilijk verhaal. We hebben iets recht te zetten." De centrumverdediger vervangt nog altijd Ted van de Pavert die een breukje opliep in het jukbeen tegen FC Volendam. "Dan moet je zorgen dat je je kans pakt. Ik begon dit seizoen op de bank. Tegen Excelsior zullen er ook jonge jongens klaar staan die gretig zijn. Dat is positief", aldus Fortes.
"Waar we voor moeten waken is hun omschakeling. Ze komen er heel snel uit. Het is een goed voetballende ploeg die jong is en graag wil."