Sport

Wolkbreuk of niet, supporters Vitesse vermaken zich in Slovenië

Supporters van Vitesse in Maribor.
Supporters van Vitesse in Maribor. © Omroep Gelderland
MARIBOR - Het is niet zo'n groot feest als vier jaar geleden in Rome of Nice, maar de afgereisde Vitesse-supporters vermaken zich prima in het Sloveense Maribor. Waar hun club vanavond tegen NS Mura speelt. Zelfs een wolkbreuk kan de pret niet drukken.
Op een plein in het verder niet zo interessante Maribor, zitten de Vitesse-supporters rustig hun biertje te drinken. Ze genieten. En dat mag ook, want drie jaar geleden was de laatste Europese trip voor de Arnhemmers. Wedstrijden tegen Dundalk FC en Anderlecht moesten ze laten schieten vanwege de coronamaatregelen.
Wolkbreuk of niet, supporters Vitesse vermaken zich in Slovenië
"Eindelijk mogen we weer, heerlijk", zegt een van de supporters. "Het is zo'n lange tijd geleden, na Basel weer de eerste keer", vult de ander aan. "Je mist de gezelligheid, de sfeer. Dat is anders dan in Nederland. Je kunt hier lekker op het terras zitten, met een biertje erbij."

Noodweer

Dat lekkere weer is er zeker. De supporters hebben zon en een graadje of 28 donderdag. Maar eenmaal op het terras kwam er ineens een verdwaalde regenwolk langs. Een wolkbreuk zorgde ervoor dat het plein in Maribor vol liep met water. Maar dat zorgde ervoor dat de supporters het nog gezelliger maakten voor zichzelf. Het nummer 'laat de zon in je hart', klonk uit de kelen.
Een flinke regenbui deert de supporters niet.
Een flinke regenbui deert de supporters niet. © Omroep Gelderland
"Zelfs dat regenbuitje deert ons niet. Wij houden gewoon goede moed en we hebben er zin in", stelt een van de supporters.

'Dan maak je er nog een feestje van'

Het zijn niet veel Vitesse-supporters deze keer, een mannetje of 100. Als je het afzet tegen het Europese toernooi vier jaar geleden, is het nu niet zo'n groot feest. "Maar ook al ben je met 100 man, dan maak je er nog een feestje van. Kijk wat voor sfeertje er is. De politie is zelfs weggegaan. Dus wij als Vitesse mogen trots zijn dat we hier zijn, nu nog een goede uitslag vanavond."