Instellingen

Robbemond bewaart rust na twee nederlagen: 'Doorgaan op dezelfde manier'

Robbemond bleef rustig na de tweede nederlaag op rij
Robbemond bleef rustig na de tweede nederlaag op rij © Orange Pictures

WIJDEWORMER - De Graafschap kampt met tegenslag. Na de domper tegen Volendam kreeg de ploeg van Reinier Robbemond bij Jong AZ een nieuwe dreun te verwerken. Het werd 2-1. "We begonnen niet goed", zag de trainer.

De Graafschap begon slap en slordig aan de confrontatie met Jong AZ. "Je weet dat zij een goed voetballende ploeg hebben. Maar dan moet je wel veel in de duels komen en daar ook in blijven. We maakten ook te vaak de verkeerde keuzes. Dan was het slordig en stonden we soms ook niet goed in positie. Dat kost je ook de eerste goal", keek Robbemond terug.

Robbemond noemde zijn ploeg vooral wisselvallig in Wijdewormer. "We brengen onszelf door dat begin in de problemen en dan loop je de rest van de wedstrijd daar achteraan. Het begint natuurlijk ook al heel vervelend als we in de eerste minuut Danny Verbeek al kwijtraken. Ja, waarschijnlijk schoot zijn schouder uit de kom. We moeten afwachten hoe ernstig het is."

Revanchegevoelens

Julian Lelieveld stond balend langs de kant te zoeken naar verklaringen. "Het is echt niet zo dat we voor deze wedstrijd bezig zijn met het feit dat we hier nog nooit hebben gewonnen. Iedereen wil altijd die drie punten en we zaten ook echt vol revanchegevoelens na die 7-3 van vorig jaar. Dat was echt dramatisch, nu misschien iets minder. Maar je staat wel weer met nul punten. Als je zo slap begint, wordt het gewoon lastig."

Robbemond weet dat het even flink tegenzit bij De Graafschap met twee nederlagen op rij: "We hebben nu twee wedstrijden geen resultaat gehaald en het in delen gewoon niet goed gedaan. Vrijdag was dat in de tweede helft, nu vooral in het begin. We wisten ook wel dat we niet alles zouden winnen."

Geen paniek

"Iedere dag zijn we bezig met onze manier van spelen. om die beter uit te voeren. Dat blijven we natuurlijk doen. Maar het gaat wisselend. Dat zag je ook tegen Volendam. We moeten dus constanter worden, maar zorgwekkend is het zeker niet. We blijven gewoon doorgaan op dezelfde manier."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!