Instellingen

Jong AZ blijft een ware plaag voor De Graafschap

De Graafschap stelde teleur bij Jong AZ.
De Graafschap stelde teleur bij Jong AZ. © Omroep Gelderland

WIJDEWORMER - De Graafschap op bezoek bij Jong AZ blijft geen gelukkige combinatie. Ook maandagavond verloren de Achterhoekers in Wijdewormer. De talenten van AZ wonnen met 2-1.

Het was een avond waarop veel misging bij De Graafschap. Al na een halve minuut was er tegenslag voor de Superboeren. Danny Verbeek zakte in elkaar, bleef liggen en kermde van de pijn. De verzorger was nodig om de rechtsbuiten van het veld te dragen, vermoedelijk met een schouder uit de kom.

Bekijk hier hoe ze bij De Graafschap reageerden op de nederlaag:

Jong AZ blijft een ware plaag voor De Graafschap

Jong AZ was scherp en combineerde er lustig op los op het eigen kunstgras. De Graafschap kwam er niet aan te pas in het eerste kwartier. Na een vroege afgekeurde goal en een schot voorlangs was het na een klein kwartier wel raak. Peer Koopmeiners was het eindstation na een vloeiende aanval. Hij schoot de bal beheerst in de benedenhoek. De defensie en keeper Jurjus stonden erbij en keken er naar.

De Graafschap kwam daarna wel wat beter in de wedstrijd. Kaandorp kreeg een kans en ook Konings was dichtbij de gelijkmaker na gegrabbel van keeper Reus. De ploeg van Robbemond speelde veel de lange bal en daar kon de kleine spits Konings weinig mee.

Lieftink

In de tweede helft begon De Graafschap wel slagvaardig. Een harde uithaal van Lieftink betekende al snel 1-1. Het was niet voor het eerst dat de middenvelder van de Superboeren trefzeker was met een afstandsschot. Twee minuten later had Korte de kans om er zelfs 1-2 van te maken op aangeven van Van Heertum, maar zijn poging strandde.

Jong AZ nam langzaam de controle weer wat over en pakte ook opnieuw de leiding. Een prachtige aanval werd afgerond door invaller Baresi die van dichtbij hoog binnenschoot. Daarna kreeg de verrassende nummer twee van de ranglijst een grote kans om het duel te beslissen. Jurjus hield De Graafschap echter in de wedstrijd één op één met Taabouni.

De Graafschap wisselde aanvallend, probeerde er nog een slotoffensief uit te persen maar de gelijkmaker zat er ondanks een kans in blessuretijd voor invaller Gravenberch niet meer in. Zo won De Graafschap ook voor de vierde keer op rij niet in Wijdewormer en zakken de Superboeren weg in de grauwe middenmoot van de eerste divisie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!