Instellingen

Büttner speelt voor het eerst tegen Vitesse: 'Natuurlijk mis ik Arnhem'

Alexander Büttner in duel met Loïs Openda.
Alexander Büttner in duel met Loïs Openda. © ANP

WAALWIJK - Doetinchemmer Alexander Büttner speelde verdeeld over twee periodes zeven seizoenen voor Vitesse, maar zondagmiddag stond hij met RKC voor het eerst tegenover 'zijn' club. "Dat was toch wel speciaal", stelde Büttner.

De back was gedreven tegen zijn oude ploeg, het leek alsof Büttner wat extra's wilde laten zien, maar dat was niet per se het geval zei hij. "Het was voor mij gewoon een wedstrijd, natuurlijk wel wat specialer. Het was leuk mensen en spelers terug te zien waar ik mee heb gewerkt Zo gaf ik Darfalou tijdens de wedstrijd nog even een hand, je hebt toch lang met elkaar samen gewerkt."

Het was voor de eerste keer in Büttners carrière dat hij tegenover het geel en zwart uit Arnhem stond. "Het was de eerste keer ja, maar neemt niet weg dat ik die graag had willen winnen. We hadden zeker niet hoeven verliezen, we speelden namelijk met vlagen goed voetbal."

'Mis Arnhem'

Büttner streek begin dit seizoen neer in Waalwijk, waar hij ook verschillende oud-Vitessenaren tegenkwam, zoals technisch directeur Mo Allach, trainer Joseph Oosting en speler Yassin Oukili. "Dat heeft ook meegespeeld in mijn keuze voor RKC, hierdoor rijd ik met goede zin naar de club. RKC is een relaxte club met hele warme mensen, ik heb het heel erg naar mijn zin hier."

Toch mist hij Arnhem wel. "Ja, natuurlijk. Iedereen weet dat ik een hart heb voor Vitesse, dat blijft ook een hele mooie club."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!