Instellingen

Rogier Meijer na gelijkspel van NEC: 'Ik kan mijn ploeg niets verwijten'

Meijer: "We hebben een degelijke ploeg die nog beter kan"
Meijer: "We hebben een degelijke ploeg die nog beter kan" © Omroep Gelderland

NIJMEGEN - Een speler meer, goed voetbal, kansen en volop steun van de eigen aanhang. Het mocht allemaal niet baten voor NEC dat 0-0 speelde tegen Willem II. "Hij wilde er gewoon niet in", stelde trainer Rogier Meijer nuchter vast.

Twee keer de lat (Okita), één keer de paal (Duelund) en nog meer grote kansen die NEC om zeep hielp in de eigen Goffert. "We hebben er alles aan gedaan", had Meijer gezien in het éénrichtingsverkeer tegen de Tilburgers. "Het publiek heeft ons daarbij uitstekend geholpen en we hadden ze graag een beloning gegeven. Maar helaas lukte het dit keer niet."

Na de twee knappe overwinningen op Heracles en PEC Zwolle bleef NEC dus nu steken op een gelijkspel. En dat voelde als een grote teleurstelling. "Ook voordat hun keeper rood krijgt, voetbalden we goed", reageerde Meijer terecht. "Er zaten goede aanvallen tussen en dat resulteerde ook in die rode kaart."

Paal en lat

"We hebben er alles aan gedaan om die goal te maken. Ik vind ook dat we zorgvuldig aan de bal waren, we hebben aanvallend gewisseld maar het was ook gewoon moeilijk. Op een gegeven moment staan zij met negen man op de zestien. We raken de paal en twee keer de lat en Beekman krijgt op twee meter van de goal nog een grote kans. Hij wilde er niet in."

Meijer probeerde inderdaad nog iets te forceren door aanvallend in te grijpen. Hij bracht onder meer de beweeglijke Tavsan. "Met ook Mattsson hadden we spelers op de zijkanten die ook een actie hebben. Een aantal keren komt de voorzet te snel. Soms was die voorzet ook niet top, maar we kwamen een paar keer goed door. Helaas mocht het niet zo zijn, maar ik kan mijn ploeg niets verwijten."

Degelijk

NEC gaf bijna niets weg en hield opnieuw de nul. "Daar ben ik misschien nog wel het meest trots op. We hebben nul kansen weggegeven. Het was altijd gedisciplineerd. We hebben gewoon een degelijke ploeg. Ik vind dat het ook alleen nog maar beter kan gaan en dat we gewoon de goede kant op gaan", besloot Meijer.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!