Instellingen

De Graafschap zonder Ted van de Pavert naar Jong AZ

De Graafschap moet het stellen zonder Ted van de Pavert tegen Jong AZ
De Graafschap moet het stellen zonder Ted van de Pavert tegen Jong AZ

WIJDEWORMER - De Graafschap kan maandagavond in de uitwedstrijd tegen Jong AZ niet beschikken over Ted van de Pavert. De verdediger raakte vrijdag tegen Volendam geblesseerd na een botsing. Hij heeft een kleine breuk opgelopen in het jukbeen.

Van de Pavert moest in de slotfase van het veld toen De Graafschap al tegen een kansloze 3-0 achterstand aankeek tegen FC Volendam. Gevreesd werd voor een hersenschudding, maar na een scan in het ziekenhuis viel dat gelukkig mee voor de aanvoerder van de Superboeren. Fortes lijkt de vervanger te worden in het hart van de verdediging bij De Graafschap.

Teleurstelling

"Ted voelt zich gelukkig goed, maar heeft wel een breukje opgelopen. Dus voor hem en iedereen bij De Graafschap wel een teleurstelling uiteraard", reageerde trainer Reinier Robbemond aan de vooravond van het uitduel met Jong AZ.

Vorig seizoen leverde De Graafschap in Wijdewormer een regelrechte wanprestatie door met 7-3 te verliezen. In 2019 ging het ook mis. Ook toen was het de eerste nederlaag van het seizoen (2-1) voor de Superboeren van Mike Snoei. De Graafschap is dus gewaarschuwd. Bovendien doet Jong AZ het met een tweede plaats op de ranglijst uitstekend. De Graafschap staat met drie punten minder zesde.

Connectie Robbemond - AZ

Jong AZ scoorde in vijf duels pas zes keer, maar kreeg er ook slechts drie tegen. "Het is gewoon een hele goede ploeg", vindt trainer van De Graafschap, Reinier Robbemond die zelf een verleden heeft bij AZ. De 49-jarige Zuid-Hollander was er speler tussen 2001 en 2005. Later begon hij in Alkmaar ook zijn trainersloopbaan. In het seizoen 2014-2015 was hij verantwoordelijk voor Jong AZ.

"Er zit heel veel potentie in het team. Ze staan natuurlijk niet voor niets waar ze nu staan. Er is in die zin geen druk bij die jongens, omdat ze zich in alle vrijheid iedere week kunnen laten zien. Daar zullen we ons tegen moeten wapenen. Bij De Graafschap is een ander soort druk", weet Robbemond van wie wordt verwacht dat hij mee doet om promotie.

Opportunistisch

Middenvelder Elmo Lieftink sluit zich daar bij aan. "Bij Jong ploegen is alles sowieso onbevangen. Vaak is het in wedstrijden ook alles of niets en spelen ze opportunistisch. Vorig seizoen was het ontzettend zuur om daar met 7-3 te verliezen. Wij zullen ons sowieso moeten herpakken en er vol op klappen daar", belooft Lieftink.

"Als wij hetzelfde kunnen brengen als tegen Volendam in de eerste 35 minuten is er niet zo veel aan de hand", verwacht Robbemond. "Dat zal je nu langer moeten volhouden. De Graafschap moet dan altijd in staat zijn om van Jong AZ te winnen."

Fortes

De verwachting is dat Robbemond na de forse nederlaag van vrijdag voor het eerst dit seizoen wijzigingen doorvoert in zijn opstelling. Jeffrey Fortes lijkt dus de aangewezen speler om zijn opwachting te maken vanaf het begin als vervanger van Van de Pavert. De ervaren verdediger, die ook op het middenveld uit de voeten kan, viel al een aantal keren goed in.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!