Instellingen

NEC-speler El Karouani maakte staatsgreep mee: 'We hoorden schoten'

Souffian El Karouani vertelt over zijn avontuur
Souffian El Karouani vertelt over zijn avontuur © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Hij zat bij de nationale ploeg van Marokko, maar Souffian El Karouani hoorde opeens schoten vanuit zijn hotel. En zo kwam het niet tot een debuut in het nationale elftal voor de linksback van NEC.
Marokko zou spelen tegen Guinee, maar in dat land gebeurde iets onverwachts. "Ja, daar was een coup gepleegd", vertelt El Karouani. "Ze hebben de president gepakt. En iemand nieuw werd de baas."
Kijk hier hoe Souffian El Karouani de situatie beleefde:
NEC-speler El Karouani beleeft hachelijk avontuur
Dat was even schrikken. "Ja, we hoorden schoten toen we in bed lagen en tijdens de bespreking van de wedstrijd. Maar gelukkig zijn we er allemaal goed vanaf gekomen. Onder begeleiding van militairen konden we rustig het hotel uit en zijn we naar het vliegveld gebracht. Het gebeurde echt toen wij er waren. Het was opeens zo. Dit soort dingen zijn normaal toch geheim? Waarschijnlijk speelde er al langer iets en toevallig was het precies toen wij daar waren."
En dus bleef een interlanddebuut voor Marokko uit. "Hopelijk zit ik er de volgende maand weer bij en kan ik me dan laten zien in de wedstrijden. Dit was wel een mooie ervaring. De eerste keer dat ik ben opgeroepen voor een nationale ploeg. Toch weer een andere wereld. Ik ben trots. Mijn familie ook, iedereen was blij."
Souffian El Karouani in gesprek met trainer Rogier Meijer
Souffian El Karouani in gesprek met trainer Rogier Meijer © Omroep Gelderland
De focus moet nu weer op NEC, want zondag komt Willem II naar De Goffert. "Elke wedstrijd is een finale voor ons. We moeten het keer op keer laten zien. We kunnen geen seconde achterover leunen, we moeten iedere wedstrijd 150 procent geven."
Sinds dit seizoen is El Karouani met NEC actief op het hoogste niveau. Voetballen in de eredivisie bevalt hem wel. "Het is toch een leukere competitie. Meer publiek, betere wedstrijden. Het is wel even wennen. In de KKD was het meer duels, hier kom je veel meer aan voetballen toe."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!