Instellingen

Baanwielrenster Caroline Groot gehuldigd door Doetinchem

Wielrenster Groot gehuldigd door Doetinchem
Wielrenster Groot gehuldigd door Doetinchem © REGIO8

DOETINCHEM - Baanwielrenster Caroline Groot is donderdag door de gemeente Doetinchem gehuldigd met een sportmedaille. Ze veroverde op de Paralympische Spelen in Tokio een bronzen medaille op de 500 meter.

“Ik had niet verwacht een medaille en oorkonde te krijgen", aldus Groot na de huldiging in de raadzaal. "Gewoon alleen een bedankje. Dat had ik ook al mooi gevonden." Ze veroverde de medaille op de 500 meter tijdrit in de klasse C4-C5. Met een tijd van 35,599 seconden verbrak ze op dat moment het wereldrecord. Ze werd in de raadszaal toegesproken door burgemeester Mark Boumans en wethouder Rens Steintjes in het bijzijn van haar familie en vriend.

Voor Groot was het haar eerste deelname aan de Paralympische Spelen. Ze weet op dit moment niet of ze nog een keer deelneemt. De baanwielrenster wil door blijven gaan met haar sport, maar volgt tegelijkertijd een studie Rechten. De Doetinchemse is meervoudig wereldkampioen baanwielrennen para-cycling, waarin ze momenteel uitkomt in de C5 klasse.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!