Sport

Transfer Luuk de Jong laat jeugd dromen: 'Wij kunnen ook bij Barcelona komen'

Jeugd van DZC juicht na een goal.
Jeugd van DZC juicht na een goal. © Omroep Gelderland
DOETINCHEM - "Supergaaf dat Luuk de Jong bij dezelfde club is begonnen als waar ik speel", zegt Gijs zaterdagmorgen bij zijn club DZC' 68 in Doetinchem. "Ik denk dat wij ook bij Barca kunnen komen", zo droomt jeugdspeler Lars. De transfer van de Doetinchemse spits Luuk de Jong naar Barcelona laat de jeugd bij zijn allereerste club weer dromen.
"Het is natuurlijk een supertransfer van Luuk, die hier bij DZC begonnen is met zijn broer Siem", vertelt voorzitter Peter Terbeek. "Het is toch een voorbeeld voor de jeugd, want heel veel voetballers hebben natuurlijk de droom om naar een profclub te gaan. En als je dan ziet waar het kan eindigen, is dat heel mooi."
Het talent van DZC in actie zien? Dat kan hier.
Transfer De Jong laat jeugd dromen

'Ik kan ook bij Barcelona komen'

Zo kijken de jongens van DZC' 68 onder de 10 jaar er ook tegenaan, voordat zij zaterdag aftrapten tegen een andere oude club van De Jong, De Graafschap. "Het is supergaaf dat Luuk bij dezelfde club begon als waar ik zit. Ik denk dat ik er zelf ook wel kan komen, dat hoop ik tenminste", zegt Gijs.
En zijn teamgenootje Lucas kijkt nu ook naar de wedstrijden van Barcelona. "Want Luuk de Jong is mijn lievelingsspeler. Ik ben voor PSV en daar heeft hij ook gespeeld. Dat hij nu naar Barcelona is, is heel leuk. Dat is samen met De Graafschap mijn droomclub."
De jeugd droomt van Barcelona.
De jeugd droomt van Barcelona. © Omroep Gelderland
Lars weet wel wat hij en zijn teamgenoten er voor moeten doen om bij Barcelona te komen. "Heel veel trainen, acties maken, schieten en doelpunten maken. Dan kunnen wij ook bij Barcelona komen, want we hebben een goede selectie."

Betrokken bij DZC

Luuk en Siem de Jong zijn nog altijd erg betrokken bij hun oude club, vertelt Terbeek. "We hebben jaarlijks de Siem- en Luuk de Jong-dagen en als ze kunnen, zijn ze erbij. Daarnaast hebben wij een nieuw pannaveld, daar hebben ze financiële steun voor geleverd. Dat een speler van Barcelona betrokken is bij DZC is natuurlijk fantastisch", vertelt voorzitter Terbeek.
Een shirt van Luuk de Jong in de kantine.
Een shirt van Luuk de Jong in de kantine. © Omroep Gelderland
En zo kan de jeugd, van jong tot oud en zelfs een nieuw g-team dromen van zo'n transfer. "Ja, de complimenten voor de mensen die dat team ook hebben mogelijk gemaakt. Ze dromen er daar ook allemaal van. Dat is fantastisch om te zien."