Sport

De Graafschap en Orion starten samenwerking

De Graafschap en Orion starten samenwerking
De Graafschap en Orion starten samenwerking © De Graafschap Media
DOETINCHEM - Voetbalclub De Graafschap en de volleyballers van Active Living Orion slaan de handen ineen op het maatschappelijke gebied. Orion sluit zich onder meer aan bij de maatschappelijk tak van de Superboeren, Stichting De Graafschap Verbindt.
"We hebben allebei uitdagingen en doelen op veelal dezelfde gebieden", aldus Wijnand Geerdink van Active Living Orion. "We willen bijdragen aan doelstellingen binnen het sociale domein en talentontwikkeling stimuleren." Door deze samenwerking op te starten hopen de organisaties meer mensen in de Achterhoek te bereiken en te inspireren. "Ik denk dat wij vooral de aansluiting zoeken bij De Graafschap die al een maatschappelijke tak ontplooid heeft", aldus Geerdink. "Er zullen tientallen mensen vanuit onze organisatie met hun energie en kracht aansluiten bij de activiteiten van de maatschappelijke tak van De Graafschap."
Namens De Graafschap laat algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp weten enthousiast te zijn: "Topsport heeft een toegevoegde waarde voor de samenleving, het is een katalysator voor de breedtesport", vindt Ostendorp. "Juist omdat volleybal een andere sport is en een andere doelgroep heeft, kunnen we door het bundelen van onze krachten nóg meer betekenen voor de Achterhoekse samenleving."

Medisch vlak en talentontwikkeling

"Op het gebied van medisch vlak en talentontwikkeling kunnen we gebruik maken van elkaar, maar dat is niet het primaire doel", vertelt de voorzitter van Stichting Top volleybal Orion Doetinchem. "Als topsportorganisatie hebben we vooral de verantwoordelijkheid naar de maatschappij om samen te werken." Op het medische gebied wordt er nu de samenwerking nu al vaker opgezocht en dat biedt kansen voor de toekomst, meent Geerdink: "Nu we elkaar beter leren kennen en intensiever samen gaan werken, kunnen we op andere gebieden ook meer gaan samenwerken."