Sport

Arnhem vreest massale knokpartijen bij Vitesse-Anderlecht

In Brussel werd ook al streng gecontroleerd rondom de wedstrijd.
In Brussel werd ook al streng gecontroleerd rondom de wedstrijd. © In Brussel werd ook al streng gecontroleerd rondom de wedstrijd
ARNHEM - De gemeente Arnhem vreest supportersrellen bij de wedstrijd Vitesse-Anderlecht van donderdagavond. Er zijn sterke vermoedens dat de wedstrijd voor verschillende supportersgroepen aanleiding is met elkaar op de vuist te gaan.
De gemeente heeft een noodverordening afgekondigd. Die ging woensdag om 17.00 uur in en geldt tot vanavond. Met zo'n noodverordening kan de burgemeester van een gemeente preventief ingrijpen als het uit de hand dreigt te lopen.
In de noodverordening staat dat de supportersgroepen van Vitesse en Anderlecht met zo'n 80 man per zijde willen knokken. De supporters van Vitesse zouden worden gesteund door RFC Liège, die van Anderlecht door supporters van Ajax. Beide harde kernen hebben aangegeven de confrontatie aan te willen gaan. Vitesse-supporters zouden volgens de verordening aan hebben gegeven 'hun stad te willen verdedigen.'

Kritiek op Vitesse-fans

Voor de locatie van de gevechten worden meerdere plekken genoemd: de noodverordening geldt voor heel Arnhem. In Brussel werd vorige week ook streng gecontroleerd, toen op de aanwezigheid van Vitesse-supporters. Volgens de gemeente Arnhem zijn er toen tientallen supporters geweerd. "Op sociale media was er de afgelopen dagen kritiek op de supporters van Vitesse, omdat zij niet kwamen opdagen bij een gearrangeerd gevecht."
Uit-supporters zijn overigens überhaupt niet welkom, dat komt door een verbod van de UEFA in verband met corona.