Sport

Lasse Schöne denkt dat het nog veel beter kan bij NEC

De aanvoerder van NEC, Lasse Schöne.
De aanvoerder van NEC, Lasse Schöne. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - NEC heeft zich uitstekend hersteld van de valse start in de eredivisie.
Thuis tegen PEC Zwolle werd zonder veel problemen gewonnen. Aanvoerder Lasse Schöne genoot van zijn rentree in De Goffert. "Fantastisch om weer met publiek te spelen. Na vorig weekend was dit wel heel lekker, de eerste thuiswedstrijd en drie punten. Ik denk dat we aan de bal nog wat slordig waren. Daarin kunnen we nog wel wat stappen maken."
Maar de aanvoerder zag vooral ook positieve dingen. "Als je ziet hoe we de wedstrijd hebben aangepakt, met felheid en agressiviteit. We wilden elk duel winnen, dat was een groot verschil vandaag. En effectiviteit. Ali Akman had maar vijf minuten nodig om te scoren, dat is wel heel lekker."
NEC liet zien dat de ploeg mee moet kunnen in de eredivisie. "PEC speelt al jaren in de eredivisie. Ik weet van die jaren daarvoor dat het een hele vervelende ploeg is om tegen te spelen. Toch winnen we met 2-0. En het zijn pas de eerste wedstrijden voor die jonge jongens. Er zit genoeg talent in. We hebben nog een lange weg te gaan, maar er zit een stijgende lijn in."