Sport

Vitesse-trainer Thomas Letsch: 'Anderlecht is nu ook een sterk team, los van alle historie'

Thomas Letsch, de trainer van Vitesse.
Thomas Letsch, de trainer van Vitesse. © ANP
BRUSSEL - Thomas Letsch vindt het mooi dat hij als trainer van Vitesse de strijd mag aanbinden met Anderlecht, nog altijd een club met een grote reputatie.
Hij herinnert Anderlecht zich nog als een topclub in Europa. "Het was echt een grote club met een enorme geschiedenis. Ze hebben veel prijzen gepakt in België en in Europa. We weten maar al te goed waar we hier zijn. Maar het gaat niet om het verleden, maar om dit moment. Anderlecht is nu ook een sterk team, los van alle historie. Het gaat er voor ons om dat we daar mee om kunnen gaan."
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Thomas Letsch kent Anderlecht als een grote club
Letsch weet dat het een enorme uitdaging zal worden via Anderlecht de poulefase van de Conference League te halen. "We zijn blij dat we hier zijn. We hebben ervan genoten naar Ierland te gaan en nu genieten we hier. Maar we willen nog meer van Europa zien. We hebben er hard voor gewerkt om hier te komen. Nu hebben we de kans om ons te meten met een hele mooie tegenstander. Als je kijkt naar de wedstrijden in de play-offs, is dit één van de mooiste.".
De spelers op het veld van Anderlecht.
De spelers op het veld van Anderlecht. © Omroep Gelderland

Bazoer is fit genoeg

Over de opstelling wil hij niet veel kwijt, één ding geeft hij veel prijs: "Ik ga ervan uit dat Riechedly Bazoer fit genoeg is om te starten. Oussama Tannane deed de laatste wedstrijden niet mee vanwege een lichte achillespeesblessure. Maar hij is weer fit en zit bij de selectie. En het is ook fijn dat Eli Dasa terug is. We missen wel wat kwaliteit achterin met Jacob Rasmussen en Danilho Doekhi, maar we hebben uitstekende vervangers."
"In de voorhoede heb ik meerdere mogelijkheden. Oussama Darfalou is een optie, maar de laatste wedstrijd deed Thomas Buitink het ook prima als invaller. En Julian von Moos lijkt qua type speler het meest op Loïs Openda. We kunnen ook wat anders spelen en het middenveld versterken. Maar hopelijk begrijpen jullie dat ik mijn plan nu niet prijs ga geven."
Middenvelder Sondre Tronstad vindt Europese wedstrijden extra speciaal. "Dit zijn het soort wedstrijden die je graag wil spelen. In Europa voetballen is mooi voor iedereen. Ik hou wel van dit ritme met drie wedstrijden in de week. Dat is toch wat we willen? We gaan er heel hard voor werken om de volgende ronde te halen. Eerlijk gezegd weet in niet zoveel van Anderlecht, behalve dat dit een hele grote club is."
Sondre Tronstad in Brussel.
Sondre Tronstad in Brussel. © Omroep Gelderland

'Ons spel moet nog beter'

De Noor erkent dat het nog niet zo draait als vorig seizoen. "Het gaat nog niet zo makkelijk. Het is nog vroeg in het seizoen. Onze resultaten zijn prima, maar het spel moet zeker nog verbeteren. Maar dat gaat gebeuren. Ik denk dat we een mooi seizoen gaan draaien."
Letsch moet zich ondertussen meten met Vincent Kompany, de trainer van Anderlecht, die een groot verleden heeft als voetballer. "Als voetballer was hij duidelijk beter", lacht de Duitser. "Maar we zullen zien wie nu succesvoller is als trainer. Maar hij was echt een grote speler. Je ziet dat ook terug, dat hij bij Manchester City belangrijk was. Misschien heeft Anderlecht meer ervaring, maar onze spelers hebben ondertussen ook al wel wat meegemaakt. Veel spelers zitten bij de nationale ploeg. We maken iedere wedstrijd nog ontwikkeling door."
Thomas Letsch amuseert zich tijdens de persconferentie.
Thomas Letsch amuseert zich tijdens de persconferentie. © Omroep Gelderland