Sport

Anderlecht-trainer Kompany vindt spel van Vitesse 'interessant'

Anderlecht-trainer Vincent Kompany.
Anderlecht-trainer Vincent Kompany. © Omroep Gelderland
ANDERLECHT - Anderlecht-trainer Vincent Kompany heeft respect voor Vitesse, de tegenstander donderdagavond in de Conference League. "Er zit tempo en intensiteit in de ploeg", analyseert Kompany tijdens de persconferentie.
"Het straalt modern voetbal uit. Er zijn een aantal tactische elementen die uniek zijn en interessant. Ik kijk er persoonlijk naar uit om tegen ze te spelen. Dat zijn niet altijd de gemakkelijke wedstrijden. De favoriet? Ik weet het niet. Maar we spelen op Anderlecht en dan moeten we onszelf altijd favoriet beschouwen thuis. We moeten vanuit eigen sterkte gaan."
Anderlecht-trainer Kompany vindt spel van Vitesse 'interessant'
"Vitesse haalt de top vier in Nederland, dus dat gaat zeker niet minder zijn dan onze top vier. Het was eigenlijk meer een wedstrijd geweest voor de groepsfase. Maar oké, het speelt zich nu af in de kwalificatieronde. Ik speel graag tegen sterke tegenstanders. Ik heb Vitesse vaak gezien en ze spelen nooit behoudend. Ze spelen met veel pressing en ze hebben veel diepte in hun spel. De ploeg straat uit wat de achtergrond is van de trainer, een Red Bull-achtergrond."
De tekst gaat verder onder de foto.
Hannes Delcroix (links) naast trainer Vincent Kompany
Hannes Delcroix (links) naast trainer Vincent Kompany © Omroep Gelderland
Verdediger Hannes Delcroix kent Vitesse wel, want hij kwam in het verleden uit voor RKC. "Leuk om tegen een Nederlandse ploeg te spelen. Ik herinner mij nog een 2-1 nederlaag, dus ik wil graag revanche. Ik heb geen contact gehad met mijn oud-ploeggenoten. Jammer dat Loïs Openda geschorst is. Hij is een zeer snelle spits en ik had graag tegen hem gespeeld. Maar dat kan nog in de volgende match."