Sport

NEC-doelman Branderhorst: 'We zaten in een grote rondo, tik tik tik'

NEC-doelman Mattijs Branderhorst
NEC-doelman Mattijs Branderhorst © Omroep Gelderland
AMSTERDAM - NEC werd zaterdagavond in de beginfase tegen Ajax horendol gespeeld. Doelman Mattijs Branderhorst werd van alle kanten bestookt. "Je staat op een gegeven moment in een rondo. Het gaat heel snel: tik tik tik. Het is niet zomaar een ploeg, waar je tegen speelt. Het is echt niveauverschil."
"Uiteindelijk valt 5-0 nog mee, als je in de rust al met 5-0 achterstaat. Ik had dat nog nooit meegemaakt, zo'n ruststand. In het begin pakte ik de eerste bal en daarna een vrije trap van Tadic. In zo'n wedstrijd wil je de eerste bal pakken en dat lukte, daar was ik blij mee. Maar dan wil je het eerste kwartier doorkomen en op de nul spelen, maar dat ging dus mis. Je weet dat zij gaan drukken en ons bij de keel grijpen en dat gebeurde dus ook."
Ajax is met 5-0 mild voor NEC

Geen excuus zoeken

Verdediger Cas Odenthal zag het direct al misgaan. "Ja, ze zetten heel hoog druk met veel energie. Wij konden de bal niet houden en zij creëerden veel kansen. Dit is echt een niveautje hoger. Wij mogen ook geen excuses zoeken, we hebben het zelf niet goed gedaan. De tweede helft was wel wat beter."
De spelers van NEC
De spelers van NEC © Omroep Gelderland

Wake up call

"Nee, dit was niet echt schrikken, eerder een wake up call. Maar dit is wel de beste ploeg van de eredivisie. De ploegen die we de komende weken krijgen, zijn niet zo. Als die ook dit niveau zouden hebben, konden we echt niet meekomen. Wel mooi hoe de supporters ons weer ondersteunden. Ze waren met veel afgereisd, daar kunnen we trots op zijn. Onze taak is om ze nu ook trots te maken."