Sport

De Graafschap herstelt zich van zeperd en pakt eerste punten

De Graafschap wint nu wel
De Graafschap wint nu wel
MAASTRICHT - De Graafschap heeft zijn eerste punten binnen. In Maastricht, waar De Graafschap vaak wint, werd het 3-1 voor de ploeg van trainer Robbemond. De zege was verdiend.
Na de zeperd vorige week thuis tegen Roda JC, ook uit Limburg, had De Graafschap wel iets recht te zetten. Met hetzelfde elftal probeerden de Achterhoekers de wedstrijd snel in handen te krijgen. MVV liet dat ook toe en wachtte vooral af in de sfeervolle Geuselt, waar het publiek zich goed liet horen.
Binnen het kwartier lag de bal erin. Konings profiteerde alert van geschutter van keeper Nijhuis na een schot van Lieftink. Zo had De Graafschap zijn vroege voorsprong te pakken en moest MVV wel wat meer initiatief nemen voor het eigen publiek. De Graafschap kreeg daardoor zichtbaar meer ruimte op het kunstgras in Maastricht, maar deed daar te weinig mee. Het spel oogde al een flink stuk beter dan vorige week in Doetinchem, maar was in veel fases toch ook nog rommelig en onrustig.

Giovanni Korte

MVV kwam overigens snel langszij. Een prachtige pegel van grote afstand van voormalig Superboer Blummel was keeper Jurjus te machtig. De Graafschap reageerde echter bliksemsnel. Uitstekend voorbereidend werk van rechtsbuiten Verbeek stelde Korte in staat zijn eerste goal te maken in dienst van De Graafschap. De ijverige vleugelspeler maakte een prima indruk in Limburg.
In de tweede helft had de formatie van Robbemond de zaken goed onder controle. Konings was met een kopbal dichtbij de 1-3 en ook invaller Gravenberch kreeg een kans om de score op te voeren. Een penalty bracht diep in de tweede helft de beslissing. Opoku schoot binnen nadat Delferriere rood had gekregen. Zo boekte De Graafschap zijn eerste overwinning en meldt het zich in de middenmoot van de eerste divisie.