Sport

Meijer verklaart voorkeur voor Branderhorst in doel NEC

Mattijs Branderhorst is eerste doelman bij NEC
Mattijs Branderhorst is eerste doelman bij NEC © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Een opmerkelijke keuze van trainer Rogier Meijer onder de lat bij NEC.
Niet de ervaren Australische aanwinst Danny Vukovic is eerste doelman, maar Mattijs Branderhorst keept zaterdagavond in de Arena tegen Ajax. "Hij heeft in de voorbereiding uitstekend gedaan. Hij heeft een hartstikke goed niveau gehaald, doorgetrokken van vorig seizoen en zelfs nog verbeterd. Danny heeft een lastige voorbereiding gehad, waarin hij niet helemaal fit is. En er spelen ook nog wat andere zaken mee."
NEC is klaar voor de start
Meijer is wel blij dat spits Ali Akman speelgerechtigd is. "Ali is vanaf maart al bij Eintracht Frankfurt geweest. Hij heeft genoeg in de benen. Al zijn papierwerk is vanochtend rondgekomen. Dat is prettig, want dat geeft ons een extra optie voorin."

Lef tonen

De trainer wil niet dat NEC zich gaat ingraven tegen Ajax. "Nee, ik wil een ploeg zien die lef heeft en durft te voetballen. We hebben geen ploeg die alleen maar voor de goal moet hangen en de ballen weg schiet. We moeten zorgen dat we aan het voetballen komen. We moeten zien of dat lukt onder de druk van Ajax, maar dat is wel de bedoeling."
Rogier Meijer tijdens de training van NEC
Rogier Meijer tijdens de training van NEC © Omroep Gelderland
"Het is heel fijn dat het nu echt begint. De voorbereiding is leuk, maar het gaat om het echie. Op de trainingen van deze week zie je dat de jongens heel gretig zijn. Ze hebben er zin in en stralen dat ook uit. Op Rens van Eijden na is iedereen erbij. We hebben nu twintig spelers en drie keepers op het veld staan."