Sport

Vitesse kan zich nergens achter verschuilen in Ierland: 'We moeten een ronde verder'

Matus Bero op de training in Ierland.
Matus Bero op de training in Ierland. © Omroep Gelderland
DUBLIN - Vitesse liet vorige week donderdag al zien dat de Arnhemmers een veel betere ploeg zijn dan het Ierse Dundalk. Maar het werd maar 2-2. En nu, in Ierland, moet er gewonnen worden om een ronde verder te komen in de Conference League. "We kunnen geen excuses gebruiken, we moeten een ronde doorkomen", stelt reserve-aanvoerder Matus Bero.
De Slowaak denkt met pijn in het hart aan vorige week, toen Vitesse in eigen GelreDome in het eerste uur kans op kans mistte om het duel te beslissen. "Deze week hebben we dus gewerkt op onze effectiviteit voor de goal", vertelt de Slowaak. Ik denk dat we ons daarin verbeterd hebben en hopelijk zullen we dat laten zien morgen."
Tekst gaat verder na de video.
Voorbeschouwing Dundalk-Vitesse
Op basis van vorige week, moet Vitesse eigenlijk ook gewoon winnen van de Ieren, die kwalitatief veel minder zijn. Maar toch waarschuwt de middenvelder van Vitesse voor onderschatting. "Elke wedstrijd is anders. Dus vorige week telt niet. Maar we kijken er enorm naar uit om eens in het buitenland te spelen. Hopelijk laten we het nu 90 minuten zien."

'Geen excuses'

Vitesse, dat donderdagavond speelt in het stadion van de Shamrock Rovers, in Ierland, moet oppassen voor trucjes van de thuisploeg. Er zijn in het verleden wel eens spelletjes gespeeld door kleinere ploegen waardoor het voor een tegenstander moeilijker wordt, zoals het gras niet maaien of sproeien van tevoren. "Maar ik denk dat het stadion er uitstekend uitziet", vertelt Bero. "We mogen niet klagen er is hier ook geen ruimte voor excuses. We moeten doorgaan morgen. Hoewel we Dundalk respecteren, moeten wij gewoon ons beste niveau laten zien en dan komt onze kwaliteit wel bovendrijven."
Tekst gaat verder na de foto.
Het Tallaght-stadion.
Het Tallaght-stadion. © Omroep Gelderland
Helaas voor de Arnhemmers worden zij niet ondersteund door uitpubliek. "Maar toch is het fijn om wel voor iets van supporters te spelen", aldus Bero. "We zullen er echt wel van genieten, ook al is het jammer dat onze fans er niet zijn. Nu zullen we vechten voor onze fans thuis.