Sport

Twee grote kickboksgala's in GelreDome voor 27.000 fans

Wereldkampioen Rico Verhoeven (rechts) nam het in 2019 op tegen Badr Hari in GelreDome
Wereldkampioen Rico Verhoeven (rechts) nam het in 2019 op tegen Badr Hari in GelreDome © ANP
ARNHEM - GelreDome in Arnhem wordt twee keer het strijdtoneel voor een groot kickboksgala van organisator Glory. Op 23 oktober is Glory 79 en begin volgend jaar Glory 80. Bij beide gala's zijn 27.000 fans welkom in het Arnhemse stadion.
Eigenlijk zou er in maart al een Glory-evenement in GelreDome zijn, maar de coronapandemie gooide roet in het eten. Glory 79 wordt het eerste gala van organisator Glory sinds Rico Verhoeven in december 2019 zijn wereldtitel succesvol verdedigde tegen Badr Hari.
"We zijn verheugd dat we terugkeren op de plek waar we ons grootste evenement hebben georganiseerd", stelt vicevoorzitter Scott Rudmann van Glory. "Glory 79 belooft absoluut vuurwerk, met gevechten die iedereen in de wereld wil zien." Directeur Hérald van de Bunt van GelreDome is ervan overtuigd dat het "een fantastisch evenement" wordt.

Namen volgen nog

Wie er zullen vechten op Glory 79 in GelreDome, wordt in de komende weken bekend. Dat Badr Hari dat zal zijn, is onwaarschijnlijk. Hij staat op 4 september al in Rotterdam in de ring. Rico Verhoeven zou wel een mogelijkheid zijn.
Als het programma bekend is, worden ook de details van de kaartverkoop en de gezondheids- en veiligheidseisen duidelijk.