Sport

'We hebben een kansloze wedstrijd gespeeld', is de harde conclusie bij De Graafschap

Elmo Lieftink baalt hard na de nederlaag.
Elmo Lieftink baalt hard na de nederlaag. © Omroep Gelderland
DOETINCHEM - De Graafschap leek na een goede voorbereiding klaar voor de competitie, maar de Doetinchemmers faalden hard in de eerste wedstrijd tegen Roda JC. In een hele slechte wedstrijd werd het 0-3.
De Graafschap mocht eindelijk weer een officiële wedstrijd voor het eigen publiek spelen. Maar of de trouwe fans daar zaterdag zo blij mee waren, is maar de vraag. "Ik heb namelijk ons eigen spel niet gezien. We schieten meteen in het begin al twee ballen over de zijlijn. Dat heb ik de hele voorbereiding of op de training niet gezien. We geven ook domme vrije trappen weg, dat doet iets met het gevoel van de tegenstander en je eigen gevoel", vertelt trainer Robbemond na afloop.
Tekst gaat verder na de video.
'We hebben een kansloze wedstrijd gespeeld', is de harde conclusie bij De Graafschap
Dat was ook wel te zien. Want in het spel van De Graafschap was na een kwartier spelen geen lijn meer te ontdekken. Ook lag het verdedigend vaak open. "We hebben dan ook een kansloze wedstrijd gespeeld, vanaf minuut één", vertelt Elmo Lieftink. De middenvelder snapt daar niks van. "We hebben een goede voorbereiding gedraaid en goed getraind, maar vandaag leek niks erop. Dat is lastig te verklaren, maar wel ontzettend zuur."

'Niet als team gewerkt'

Als Lieftink wat verder analyseert komt hij wel tot een juiste verklaring. "Iedereen wil hard werken en het is ook niet dat we dat niet deden, maar we hebben totaal niet als team gewerkt. Volgende week moeten er heel veel tandjes bij. Maar ik ga er nu vanuit dat dit een incident is."
Reinier Robbemond raakt nog niet van slag. "Dit is niet het niveau dat wij kunnen halen. Ik snap ook wel dat we niet na zes weken alles kunnen, maar we moeten wel heel snel dingen beter gaan doen. Maar we moeten nog niet in de war raken."