Sport

TEC wil serieus meedoen in de tweede divisie

TEC zit vol ambitie.
TEC zit vol ambitie. © Omroep Gelderland
TIEL - TEC promoveerde twee jaar geleden naar de tweede divisie. Maar door corona kon de ploeg uit Tiel nog geen seizoen afmaken.
En dus is iedereen heel gretig om nu te beginnen. "Ik heb er echt heel veel zin in", glundert verdediger Basil Kamara. "Zeker met publiek. En het is ook mooi om weer echt ergens om te spelen."
TEC uit Tiel is heel ambitieus
"We zijn ook nog aardig versterkt. We hebben het afgelopen seizoen in het coronajaar flink doorgetraind. We hadden een nieuwe groep en hebben zo meer op elkaar kunnen inspelen. We draaien ook een goede voorbereiding, dat geeft vertrouwen."

Metamorfose

Want TEC maakt indruk, met onder meer twee overwinningen op clubs uit de eerste divisie. Al wil trainer Hans van de Haar daar niet teveel conclusies aan verbinden. "We moeten nog wat sleutelen aan de laatste dingen. Dat hoort ook bij deze fase. We hebben een behoorlijke metamorfose ondergaan."
TEC-trainer Hans van de Haar.
TEC-trainer Hans van de Haar. © Omroep Gelderland
"Het was lastig het afgelopen seizoen om de jongens gemotiveerd te houden. Voor mij als trainer was dit nieuw. Anderhalve meter, dan weer met tweetallen en dan met viertallen. Uiteindelijk hebben we het goed voor elkaar gekregen en zijn we gaan trainen toen het weer mocht van de regering."
Barry Beijer is nieuw bij TEC en merkt hoe ambitieus TEC is. "Dat zie je aan de jongens die gehaald zijn en aan de filosofie. Ik zal hier flink de concurrentie aan moeten gaan. Dat haalt het beste in mij boven. Het is fijn dat we weer met publiek mogen spelen, daar doe je het voor."

Jubileum met titel?

TEC viert over twee jaar het honderdjarig bestaan en stiekem droomt de club dan van een kampioenschap. "Mooi dat ze die ambitie uitspreken, dan speel je ergens voor. Ik wil daar graag in meegaan. We hebben een goeie groep. En het zou mooi zijn als de accomodatie ook kan meegroeien met de ambities die we hebben", vindt Kamara.
Basil Kamara
Basil Kamara © Omroep Gelderland
Hans van de Haar beaamt dat. "We moeten een stabiele club worden. Mensen spraken over het lelijke eendje van de tweede divisie, daar moeten we zo snel mogelijk van af. We moeten een vastigheidje worden in de tweede divisie."