Sport

Estafettevrouwen al snel klaar in finale door foute wissel

Visser kwam niet in de buurt van Schippers.
Visser kwam niet in de buurt van Schippers. © Orange Pictures
TOKIO - Het is de Nederlandse estafettevrouwen vrijdag niet gelukt om een medaille te winnen op de 4x100 meter. Het ging voor de bijna volledig Gelderse ploeg in de finale al fout bij de eerste wissel.
De estafetteploeg bestond bij de Olympische Spelen in Tokio uit Nadine Visser uit Arnhem, Dafne Schippers uit Oosterbeek, Marije van Hunenstijn uit Apeldoorn en Naomi Sedney. Visser was de starter voor de Nederlandse ploeg, maar bij het overgeven van het stokje aan Schippers ging het fout.
De wedstrijd voor de estafettevrouwen was daardoor meteen voorbij. Vooral Van Hunenstijn leek daar flink van te balen: ze had het heel even met Schippers aan de stok.
Jamaica sprintte naar het goud, gevolgd door de Verenigde Staten en Groot-Brittannië.

'Ik ging niet op de rem'

"Ik had het idee dat ik goed op de markeerplek stond en ik had het gevoel dat Nadine dichtbij was, daarom ging ik niet op de rem", verontschuldigde Schippers zich. "Helaas was ze verder weg dan ik dacht. We zullen de beelden moeten terugzien, maar het is duidelijk dat we balen. We hadden er zin in, de vorm was er en de sfeer in het team is ontzettend goed."
De fout was vergelijkbaar met die in de series. Ook toen vertrok Schippers iets te snel en moest ze inhouden om alsnog het stokje op tijd te kunnen aanpakken van Visser. "Omdat ze toen op de rem ging, kon ik er nog naartoe lopen. Maar nu was Dafne te ver", zei Nadine Visser. "Het is ontzettend jammer, want we waren er met zijn allen op gebrand een hele goede estafette te lopen. We hebben er goed en vaak op getraind."