Sport

'Dit is echt supervet', Wijchen loopt uit voor bronzen Merel Smulders

HORSSEN - Een feestelijk onthaal voor Merel Smulders in haar woonplaats Horssen, woensdag. De 23-jarige BMX-ster pakte afgelopen vrijdag een bronzen medaille op de Olympische Spelen op het onderdeel Supercross. Eenmaal thuis kreeg Smulders een rondrit door Wijchen en Horssen, die eindigde bij het huis van haar ouders.
Smulders kwam vrijdag in de finale als derde over de finish. Een onverwacht goede prestatie, omdat veel ogen waren gericht op haar zus Laura. Die kwam in de halve eindstrijd echter ten val en zag een plek in de finale daarmee in rook opgaan.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
'Dit is echt supervet', medaillewinnares Merel Smulders onthaald bij thuiskomst
Loco-burgemeester Paul Loermans van de gemeente Wijchen feliciteerde de jonste van de zussen Smulders woensdag persoonlijk bij haar club FCV Wycross. In Horssen stond later wethouder Gérard de Wildt klaar om Merel namens de gemeente Druten de felicitaties over te brengen.

Niet verwacht

Smulders reageerde opgetogen op de festiviteiten die voor haar waren georganiseerd. De reis uit Japan was lang, maar de medaille maakte het allemaal waard. "Vandaag gaat het best goed, maar gisteren rond deze tijd wilde ik het liefst alleen maar slapen. Dit is echt supervet, ik had niet verwacht dat er zo veel zou worden uitgetrokken voor mij", aldus Smulders, die de huldiging een once in a lifetime experience noemt.
Zus Laura zegt dat het sowieso al heel speciaal was dat beide BMX-sters naar de Olympische Spelen mochten. "En Merel pakte ook nog even de bronzen medaille. Dus nu zijn we niet alleen de Smulders Sisters, maar ook de Bronzen Sisters", zegt ze trots. "Dat is super speciaal."

Samen nog jaren door

Dat ze zelf naast eremetaal greep in Tokio, betekent niet dat ze haar ambities heeft bijgesteld. "Ik wilde sowieso doorgaan, ik vind het nog steeds hartstikke leuk. De komende drie jaar hebben we nog een paar mooie WK's op het programma staan. En natuurlijk de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Ik hoop dat we daar samen een iets succesvollere finish kunnen hebben. Maar we gaan eerst nog even veel plezier maken op de fiets."
En daar sluit Merel zich lachend bij aan. "Laura zei het al in een ander interview: nu hebben we nog steeds allebei hetzelfde gedaan. Wie gaat nu de betere medaille pakken? We zijn zussen en blijven concurrenten."

Zie ook: