Sport

Vitesse speelt vanavond voor de eerste keer dit seizoen in Europa

Vitesse-trainer Thomas Letsch.
Vitesse-trainer Thomas Letsch. © Broer van den Boom
ARNHEM - Trainer Thomas Letsch heeft enorm veel zin in de Conference League-wedstrijd tegen Dundalk FC van vanavond.
"Ons doel was Europees voetbal en nu willen we het niet bij twee wedstrijden houden. We zijn goed voorbereid, maar Dundalk is een zware tegenstander. We willen sowieso winnen en dan het afmaken in Ierland. We willen zeker niet op de nul gaan spelen. Hier in Nederland vinden ze 5-4 leuker dan 1-0, maar mij maakt het niet uit."
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Vitesse verheugt zich op wedstrijd met publiek in Conference League
"Onze voorbereiding was minder dan een jaar geleden, toen we ongeslagen bleven, maar wel veel gelijkspeelden. Maar nu hebben we wel gewonnen van een Bundesliga-club, Bochum, en verdiend ook. We hebben ook veel uitgeprobeerd, zodat we meer kunnen variëren. Maar de voorbereiding interesseert om 19.00 uur helemaal niemand meer."

Met publiek

Het wordt de eerste wedstrijd voor Letsch met publiek in GelreDome. "Dat lijkt me super. Tegen Sparta vorig jaar was er publiek, maar toen zat ik helaas thuis vanwege corona. Dat was mijn naarste wedstrijd als trainer hier. Ik heb corona verslagen. Ik ben getest: negatief, dus ik ben erbij en hoop dat er nu meer toeschouwers komen dan toen tegen Sparta."

Bazoer en Tannane

Riechedly Bazoer en Oussama Tannane zitten bij de selectie, maar azen nog op een transfer. "Dat is niet alleen bij ons zo, alle clubs hebben daarmee te maken. We hebben daarom in de voorbereiding veel uitgeprobeerd. Morgen spelen de spelers die ook echt voor Vitesse willen spelen. En dat zijn ze allemaal, ook Riechedly en Oussama."
Thomas Letsch met Danilho Doekhi op de persconferentie.
Thomas Letsch met Danilho Doekhi op de persconferentie. © Omroep Gelderland
Er ontbreken wel wat spelers. "Eli Dasa kan niet spelen en Jacob Rasmussen ook niet, die heeft last van zijn rug. Doelman Daan Reiziger heeft een klein breukje in zijn hand opgelopen, die is er ook niet bij. En Romaric Yapi neemt nog een schorsing mee uit de Youth League. Dus we missen onze rechtsback en zijn vervanger, dus Million Manhoef gaat spelen."

Winnen van Ajax

Letsch was nog nooit hoofdtrainer bij een Europese wedstrijd. "Ik heb het wel als assistent meegemaakt bij Salzburg, onder meer tegen Ajax. Dat was prachtig, we schakelden Ajax toen uit. Maar voor velen hier is het de eerste keer. Het is mooi om mee te maken, dus ik heb er veel zin in. Het was altijd mijn doel om een keer trainer te zijn bij een Europese wedstrijd."