Sport

Medailles voor Lavreysen en Duetz, teleurstelling bij Foppen en waterpolosters

Annette Duetz lacht, want ze staan eerste voor de medalrace.
Annette Duetz lacht, want ze staan eerste voor de medalrace. © AP/ANP
TOKIO - Zeilster Annette Duetz en Harrie Lavreysen hebben dinsdag een medaille veroverd op de Olympische Spelen. De baanwielrenner uit Apeldoorn pakte goud, de zeilster was goed voor brons. Kijk welke Gelderlanders er vandaag nog meer in actie komen.

Zeilen

Annette Duetz en Annemiek Bekkering lagen lang op koers voor goud. De twee pakten uiteindelijk het brons in de klasse 49erFX.

Baanwielrennen (teamsprint)

De Nederlandse teamsprinters, met Harrie Lavreysen uit Apeldoorn, wonnen dinsdag de gouden medaille. Ze waren in de finale duidelijk te sterk voor de Britten. De Nederlandse ploeg was vooraf als regerend wereldkampioen de gedoodverfde favoriet.

Waterpolo

Het ging dinsdag voor het eerst echt om de knikkers in het waterpolotoernooi. Nederland, met Vivian Sevenich uit Lichtenvoorde, Simone van de Kraats uit Barneveld, Iris Wolves uit Ede en Joanne Koenders uit Arnhem, verloor in de kwartfinale direct van Hongarije. Door de nederlaag (14-11) rest de ploeg niets anders dan de wedstrijden om de plaatsen vijf tot en met acht. Vooraf was het doel een medaille te pakken.

Atletiek

We zagen maandag hoe Sifan Hassan uit Arnhem goud veroverde op de 5000 meter, maar Mike Foppen uit Nijmegen kon een dag later niet stunten bij de mannen. De atleet stapte in zijn serie ruim een kilometer voor het einde uit met een blessure.

Paardensport (springen)

Vanaf 12.00 uur is het tijd voor paardensport. En dan niet voor een Nederlander, maar wel voor een Gelderlander. Karim el Zoghby uit Velp komt in actie voor Egypte tijdens de kwalificatie. Hij probeert zich bij de 30 besten te scharen om uit te komen in de finale.