Nadine Visser vijfde op 100 meter horden: 'Er zat meer in'

Nadine Visser wordt vijfde
Nadine Visser wordt vijfde © ANP
TOKIO - Nadine Visser is vijfde geworden op de 100 meter horden.
De 26-jarige atlete uit Arnhem liep een tijd van 12,73 seconden. In de halve finales was ze nog goed voor 12,63. Ze kende een goede start, maar maakte onderweg een klein foutje. "Ik baal echt flink. Er zat veel meer in. Ik liep goed tot horde zes, daarna kon ik mijn ritme niet behouden. In de serie ging dat wel goed. Nu voelde ik me eigenlijk beter. Ik zie wat voor tijd er nodig was voor een medaille, dat zat erin."
Camacho-Quinn uit Puerto Rico won in 12,37. Visser was wel de beste Europese atlete. Visser was in de finale gekomen met een tijd van 12,63, slechts een honderste boven haar Nederlands record. Eerder werd ze al twee keer Europees kampioen op de 60 meter horden en won ze brons op die afstand op het WK Indoor. Dit seizoen was ze indoor ijzersterk, maar door een hamstringblessure was ze een maand uit de roulatie tijdens het outdoorseizoen.
Eerder plaatste Sifan Hassan uit Arnhem zich voor de halve finales van de 1500 meter. Ze won haar serie ondanks een val. Dafne Schippers uit Oosterbeek had het lastig in haar serie op de 200 meter. Ze werd derde in een tijd van 23,14 en dat was net voldoende om de halve finales te bereiken.