Instellingen

Zo verliep de dag voor de Gelderse sporters op de Spelen

Kan Nadine Visser zich plaatsen voor de finale in Tokio?
Kan Nadine Visser zich plaatsen voor de finale in Tokio? © ANP/SIPA USA

TOKIO - Loopt Nadine Visser zich naar de finale op de 100 meter horden? En plaatsen de hockeyheren zich voor de halve finale? Er staan zondag belangrijke wedstrijden op het programma voor onze Gelderlanders op de Olympische Spelen.

Paardensport (eventing)

Amazone Merel Blom uit Aalten is gediskwalificeerd op het olympisch eventingtoernooi. Ze ging op het onderdeel crosscountry in de fout in en mag maandag niet meer in actie komen op het laatste onderdeel springen. Blom verzuimde met haar paard The Quizmaster over een element te springen. Blom kon de afgelopen dagen ook niet overtuigen op het onderdeel dressuur. Ze begon als de nummer 21 van het klassement aan de crosscountry.

Hockey

De Nederlandse hockeyers, met Robbert Kemperman uit Nijmegen, zijn op de Olympische Spelen al in de kwartfinales uitgeschakeld. Oranje verloor in het Oi Hockey Stadium in Tokio na shoot-outs van Australië. Na de reguliere speeltijd was het 2-2. Het betekende het laatste duel van Max Caldas als bondscoach.

Zeilen

Het gaat nog niet van harte met Lobke Berkhout en Afrodite Zegers uit Doorwerth in de 470-zeilboot. Na zes races staan de twee twaalfde. Vanaf 12.05 uur zijn race 7 en 8. En we hebben de laatste dagen in het zeilen kunnen zien dat alles mogelijk is. Met een goede dag zouden medailles in het zicht kunnen komen, maar dan moet er heel veel meezitten.

Waterpolo

De Nederlandse waterpolosters hebben de groepsfase van de Olympische Spelen afgesloten met de derde overwinning op rij. De ploeg van bondscoach Arno Havenga, die al zeker was van een plek in de kwartfinales, versloeg Canada met 16-12 (4-4 4-3 3-2 5-3). Oranje gaat naar alle waarschijnlijkheid op de derde plek in groep A eindigen en neemt het dan dinsdag in de kwartfinales op tegen Hongarije, de nummer 2 van poule B. Vivian Sevenich uit Lichtenvoorde, Iris Wolves uit Ede, Joanne Koenders uit Arnhem en Simone van de Kraats uit Barneveld vormen de Gelderse delegatie bij Oranje.

Atletiek

Atlete Nadine Visser uit Arnhem heeft op de Olympische Spelen de finale bereikt van de 100 meter horden. De 26-jarige atlete rende in haar heat van de halve finales naar de derde plaats in 12,63, één honderdste boven haar Nederlands record. Jasmine Camacho-Quinn uit Puerto Rico won de heat in een zeer snelle 12,26, de Jamaicaanse Megan Tapper zat met 12,62 net voor Visser, die zich als tijdsnelste plaatste voor de eindstrijd, die maandag om 04.50 uur (Nederlandse tijd) is.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!