Instellingen

NEC'er Márquez maakt indruk: 'Nederlands voetbal is als in Spanje'

Iván Márquez.
Iván Márquez. © Broer van den Boom

NIJMEGEN - Iván Márquez maakt een sterke indruk in zijn eerste weken in Nijmegen. De 27-jarige Spaanse verdediger uit Marbella laat zich direct gelden en was al trefzeker in het oefentreffen met OFI Kreta.

Márquez vertelt dat hij Lasse Schöne opdracht gaf de bal bij de tweede paal te leggen. "Dat vroeg ik aan hem in de rust, ik zei dat ik er dan zou staan", blikt de Spanjaard terug op zijn kopgoal uit een hoekschop tegen Kreta. "Ik ben er heel blij mee. Ik heb goede eerste dagen gehad, ben fijn geholpen. Nu wil ik zo doorgaan."

Maak nader kennis met de nieuwe NEC-verdediger in deze video. De tekst gaat daaronder verder.

NEC'er Márquez maakt indruk: 'Nederlands voetbal is als in Spanje'

Márquez speelde in Spanje onder meer voor Málaga, Atlético Madrid en Osasuna. De verdediger vertrok daarna naar Cracovia Kraków in Polen en strijkt nu neer in Nederland. "Het niveau is hier goed", vergelijkt hij het voetbal. "Het is voor mij hier hetzelfde als in Spanje, alleen dan andere tegenstanders. We proberen ook echt te voetballen."

Naast dat de Spanjaard zijn voetbalkwaliteiten wil tonen, was de overgang naar NEC ook op persoonlijk vlak belangrijk voor hem. "Want voor mij vrouw is het ook goed om hier te zijn. Ze is ziek, maar het gaat oké hoor. Hier kan ze hulp krijgen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!