Instellingen

Drie dagen na haar goud in Tokio wint Annemiek van Vleuten gewoon weer

Weer succes voor Annemiek van Vleuten.
Weer succes voor Annemiek van Vleuten. © ANP

WAGENINGEN - Drie dagen na haar olympische titel bij de Spelen in Tokio was Annemiek van Vleuten zaterdag opnieuw succesvol. De Nederlandse renster van Movistar pakte de zege in de Clásica San Sebastián.

Onder aanvoering van de ploeg van Van Vleuten werd op de laatste klim het grootste deel van de kopgroep van zes rensters teruggepakt. Audrey Cordon-Ragot deed nog een poging uit de greep van het peloton te blijven. Nog voor zij werd teruggepakt ging Van Vleuten zelf in de aanval. Ze kwam als eerste aan op de klim en maakte het daarna solo af.

Van Vleuten wilde graag in Spanje rijden omdat ze uitkomt voor de Spaanse ploeg Movistar. "Winnen is geweldig maar om het samen te doen is nog leuker. Dit is een geweldig overwinning voor het hele team. Ik ben zo ontzettend trots op iedereen", zei ze na afloop.

Van Vleuten won woensdag de gouden plak op de tijdrit. Een dag later keer deze terug in Nederland. Na de huldiging bij het Olympic Festival in Scheveningen ging het vizier op de Spaanse wedstrijd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!