Instellingen

Nieuwe positie en kapsel voor NEC'er Jordy Bruijn

Jordy Bruijn is even spits bij NEC.
Jordy Bruijn is even spits bij NEC. © Omroep Gelderland

NIJMEGEN - Geen nieuwe speler voor NEC, maar daar had het vrijdagavond tegen Kreta wel veel weg van. Middenvelder Jordy Bruijn heeft namelijk niet alleen een nieuw kapsel, maar ook een andere positie: spits.

"Ik kan me voorstellen dat mensen me even niet herkenden", grapt Bruijn na afloop. "Mijn haar is eraf en ik heb een andere positie als valse spits. Ik denk dat het goed ging, voor mij is het voor herhaling vatbaar. Maar ik wil gewoon spelen, dus als ze me nodig hebben voor op doel vind ik het ook best. Wat mij betreft mag de competitie beginnen."

Bekijk de video met Jordy Bruijn en trainer Rogier Meijer. De tekst gaat daaronder verder.

Jordy Bruijn valse spits bij NEC, club zoekt nog aanvaller

Trainer Rogier Meijer verklaart na afloop zijn keuze voor Bruijn als valse spits. "Ik weet zijn voetbalslimheid en bij Heerenveen heeft hij het al eerder gedaan. Ik probeer hem in zijn kracht te brengen", aldus Meijer, die hoopt dat zijn selectie nog versterkt gaat worden. "We hebben nog niet de spits die het eredivisieniveau op 100 procent zekerheid aan kan."

Meijer is wel tevreden over de ontwikkeling van zijn ploeg. "We komen steeds verder, maken stappen als elftal", zegt de 39-jarige trainer, die straks tot het groepje 'jongste trainers in de eredivisie' behoort. "Ik doe geen andere dingen. Ja, de voertaal is alleen Engels geworden, maar dat is niet slecht voor mijn eigen ontwikkeling."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!