Instellingen

Twee keer goud voor Gelderland, zeilster heeft goede kans op medaille

Annette Duetz en Annemiek Bekkering
Annette Duetz en Annemiek Bekkering © AP

TOKIO - Annemiek van Vleuten pakte toch olympisch goud. En ook roeier Koen Metsemakers mocht de hoogste trede van het podium beklimmen. Er komen woensdag nog meer Gelderlanders in actie.

Hockey

De hockeydames wonnen ook hun derde duel, met 5-0 tegen Zuid-Afrika. Xan de Waard uit Renkum en Sanne Koolen uit Nijmegen zitten in de Oranje-selectie, die nu zeker is van een plek in de kwartfinales.

Roeien

De roeiboot mannen dubbelvier met onder andere Koen Metsemakers uit Nijmegen gingen absoluut voor de hoogste plaats op het erepodium. En het lukte: het werd olympisch goud.

Wielrennen

Annemiek van Vleuten uit Wageningen dacht van de week bij haar wegrace dat ze het goud al binnen had, maar pakte op de tijdrit wel een gouden plak. Ze was bijna een minuut sneller dan de nummer twee.

Zeilen

Annette Duetz uit Zeddam en Annemiek Bekkering kwamen weer in actie in de 49er FX. Na zes races staat het duo tweede, een medaille lonkt dus.

Afrodite Zegers uit Doorwerth kwam voor het eerst samen met Lobke Berkhout in actie. In de 470-klasse staan zij na twee races 12e.

Paardensport (dressuur)

Waar het in de landenstrijd gister misging voor de Gelderse dressuurruiters, kregen ze vandaag individueel een nieuwe kans op een medaille. Maar Edward Gal uit Oosterbeek eindigde met Total US als zesde en Hans Peter Minderhoud, ook uit Oosterbeek, werd met Dream Boy twaalfde in de kür op muziek.

Waterpolo

Over herkansingen gesproken. De Nederlandse waterpolosters met maar liefst vier Gelderse speelsters verloren de eerste poulewedstrijd van Australië, maar wonnen woensdag met 14-13 van Spanje, de regerend Europees kampioen. Maar met Vivian Sevenich uit Lichtenvoorde, Iris Wolves uit Ede, Simone van de Kraats uit Barneveld en Joanne Koenders uit Arnhem zit er ook genoeg kwaliteit in de ploeg. De zege is een belangrijke stap richting kwartfinales.

Zwemmen

En tot slot het zwemtoernooi. Arjan Knipping uit De Heurne zwom na de 400 meter wisselslag, nu in de series van de 200 meter wisselslag. Ondanks een Nederlands record (1.59,44) wist hij zich niet te plaatsen voor de halve finales. Het betekende namelijk de 30e tijd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!