Instellingen

Zeilster Duetz voorlopig zesde, geen medailles voor mountainbikers en dressuurruiters

Annemiek Bekkering en Annette Duetz
Annemiek Bekkering en Annette Duetz © EPA

TOKIO - Voortvarend gaat het nog allemaal niet in Tokio voor de Nederlandse deelnemers. Ook de Gelderse deelnemers konden daar op dag vijf van de Olympische Spelen geen verandering in brengen.

Zeilen

Annette Duetz uit Zeddam begon dinsdag in alle vroegte samen met Annemiek Bekkering aan haar zeiltoernooi in de 49er FX-klasse. Het duo gaat voor de medailles. Vijf jaar geleden werden Duetz en Bekkering nog zevende in Rio, maar in 2018 en 2019 veroverden ze de wereldtitel. Na drie races staat het duo zesde, op vier punten achterstand van de derde plaats.

Mountainbike

Een grote teleurstelling was er maandag op het mountainbikeparcours, na de val van Matthieu van der Poel. Dinsdag konden de twee Gelderse dames, Anne Tauber uit Nijmegen en Anne Terpstra uit Apeldoorn, ook niet voor een medaille zorgen. Terpstra werd vijfde en Tauber elfde.

Beachvolleybal

Beachvolleybalsters Madelein Meppelink en Sanne Keizer uit Doetinchem speelden hun tweede wedstrijd in Tokio. De eerste ging verloren, en ook tegen het Chinese duo Chen Xue en Xinxin Wang ging het mis. Ondanks zes wedstrijdpunten ging het duel verloren: 21-19, 29-31, 13-15.

Handbal

De Nederlandse handbalsters boekten wel succes. De dames, met Dione Housheer uit Ulft, speelden tegen Zuid-Korea. In een zeer doelpuntrijk duel won Oranje 43-36 en boekte zo de tweede zege. De kwartfinales zijn nu binnen handbereik.

Paardensport (dressuur)

De Nederlandse dressuurruiters, met Edward Gal en Hans Peter Minderhoud uit Oosterbeek en Marlies van Baalen uit Brakel, stonden dinsdag in de finale van de landenwedstrijd. Er werd gestreden in de finale met Spanje, Portugal, Zweden, de Verenigde Staten, Denemarken, Groot-Brittannië en Duitsland. Dankzij een spetterende slotrit van Gal werd de equipe uiteindelijk vijfde. Het goud ging naar Duitsland.

Badminton

De Arnhemse Selena Piek kwam met Cheryl Seinen weer in actie in het vrouwendubbeltoernooi tijdens de Spelen. Het als derde geplaatste Japanse duo Mayu Matsumoto en Wakana Nagahara was met 24-22 21-15 te sterk. De Nederlanders wonnen de eerste twee wedstrijden en waren al zeker van een plek in de kwartfinales.

Hockey

Tot slot kwamen de Nederlandse hockeyheren in actie, met de Nijmeegse Robbert Kemperman. Oranje overtuigde nog allerminst tijdens de eerste twee wedstrijden en ook tegen Canada ging het niet veel beter. Wel werd er voor de derde keer gewonnen (4-2), waardoor de ploeg zeker is van de volgende ronde.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!