Instellingen

Jurjus blij met Achterhoekse talenten bij De Graafschap

Hidde Jurjus is weer terug op De Vijverberg
Hidde Jurjus is weer terug op De Vijverberg © Omroep Gelderland

DOETINCHEM - Hidde Jurjus is bij zijn rentree bij De Graafschap bepaald niet de enige Achterhoeker in de selectie.

Eigen talenten krijgen nu ook een kans en dat bevalt de doelman uit Lichtenvoorde wel. "Dat vind ik een hele goeie ontwikkeling. Ik denk dat daar altijd oog voor moet zijn. Maar ze moeten wel goed genoeg zijn en het moet geen doorstroming zijn alleen om te laten zien dat ze met de jeugd bezig zijn. Er zijn nu wel een paar jongens die echt stappen maken en dan moet je ze er ook bijnemen en ze een kans geven."

Ook de manier van voetballen vindt Jurjus bemoedigend. "Ja, de trainer traint heel veel op een bepaalde manier van spelen. Aan de bal ziet het er al goed uit. Het verdedigende gedeelte gaat ook wel meespelen. De achterhoede is ook stabiel. Ik heb met bijna allemaal al gespeeld, alleen met Julian Lelieveld nog niet. Maar die deed het vorig jaar naar behoren en dat zal nu niet anders zijn. Ik denk wel dat het dit jaar een hele sterke competitie is."

Jurjus keert voor de tweede keer terug op De Vijverberg. "Eigenlijk voelt het heel goed. Een jaar geleden was het moment er niet naar om te blijven. Afgelopen jaar was een heel bewogen seizoen voor de club. Voor mezelf ook. Ik heb veel geleerd in Duitsland. Ik denk dat het weer een goed moment was om hier te gaan spelen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!